Teksas istražuje Dječju bolnicu zbog navodnih tajnih promjena spola maloljetnika
Europa

Teksas istražuje Dječju bolnicu zbog navodnih tajnih promjena spola maloljetnika

Washington, DC Newsroom, 24. lipnja 2024. / 16:00

Glavni državni odvjetnik Teksasa Ken Paxton pokrenuo je istragu o navodima da se nad maloljetnicima u Teksaškoj dječjoj bolnici provode ilegalni postupci promjene spola.

Slijedi istraga novinska izvješća na temelju dokumenata koje je zviždač podijelio s City Journalom. Mediji su izvijestili da je teksaški dječji liječnik Eithan Haim podijelio informacije koje pokazuju da je bolnički sustav “potajno nastavio provoditi transrodne medicinske intervencije … na maloljetnoj djeci” unatoč tome što je to u Teksasu protuzakonito.

Haim je od tada optuženi zbog navodnog kršenja saveznog zakona kršenjem Zakona o prenosivosti i odgovornosti zdravstvenog osiguranja (HIPAA) tijekom dobivanja i otkrivanja privatnih zdravstvenih podataka pedijatrijskih pacijenata Texas Children’sa. Ako bude proglašen krivim, Haim se suočava s kaznom do 10 godina zatvora i novčanom kaznom od najviše 250.000 dolara.

Predstavnik Paxtonovog ureda potvrdio je za CNA u petak da je Texas Children’s trenutno pod istragom. Bolnički sustav, koji je najveći sustav za djecu u SAD-u, pod istragom je zbog potencijalne prijevare Medicaida u programu promjene spola, prema Nacionalna smotra.

Osim Haima, teksaška dječja medicinska sestra Vanessa Sivadge dijelila je s njim Gradski vjesnik informacije koje pokazuju da je bolnica “krala” od vlade naplaćujući postupke promjene spola maloljetnika Medicaidu, što je u Teksasu protuzakonito.

Brian Harrison, republikanac u državnom zakonodavnom tijelu, također je pozvao Texas House da održi saslušanja o potencijalnoj prijevari Medicaida od strane Texas Children’sa i o postupcima savezne vlade u pokušaju “ušutkavanja” zviždača.

U srijedu izjavaHarrison je postupke administracije nazvao “apsolutno nečuvenim” i pokušajem da se zaštite “zloupotrebljive i nezakonite prakse”.

“Zastupnički dom Texasa ne smije sjediti prekriženih ruku i dopustiti da dođe do ovog saveznog prekoračenja”, nastavio je.

Sa sjedištem u Houstonu, Texas Children’s je najveći dječji bolnički sustav u SAD-u. Bolnica je 2022. objavila da će prestati s “terapijama” i postupcima promjene spola, navodeći zabrinutost da su te prakse potencijalno nezakonite prema teksaškom zakonu.

Ovo je uslijedilo nakon objave direktive guvernera Teksasa Grega Abbotta i Paxtona da se transrodni postupci nad maloljetnicima mogu smatrati “zlostavljanjem djece” u Teksasu. Teksas je 2023. usvojio zakon koji izričito zabranjuje postupke promjene spola kod djece.

Najmanje tri liječnika povezana s Texas Children’som — Richard Roberts, David Paul i Kristy Rialon — nastavili su izvoditi postupke “potvrde roda” na djeci tijekom 2022. i 2023., prema dokazima zviždača Objavljeno Christophera Rufa s Instituta Manhattan. Rufo je tvrdio da je Rialon izvodio operacije na maloljetnicima u rasponu od 15 do 1 godine.

Sivadge, medicinska sestra u Texas Children’s, nadalje je tvrdila da je bolnica potencijalno naplaćivala Medicaidu transrodne postupke na djeci.

Peter Pinedo

Peter Pinedo je dopisnik DC-a za CNA. Diplomirao je na Franjevačkom sveučilištu, Peter je prethodno radio za Texas Right to Life. On je prvi poručnik u rezervi američke vojske.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Dosjei koji su procurili otkrivaju ‘pseudoznanstveni’ križarski rat i etičko zlostavljanje transrodnih skupina

Katoličke vijesti

Pier Giorgio Frassati mogao bi biti proglašen svetim tijekom jubileja 2025., kaže kardinal

Katoličke vijesti

Njemački biskupi raspravljat će o Sinodalnom putu s Vatikanom usred kontroverzi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti