Sestre Služavke Maloga Isusa pohodile Međugorje
Biskupska konferencija BiH

Sestre Služavke Maloga Isusa pohodile Međugorje

Sestre Služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije iz Sarajeva, Gromiljaka i Mostara sa suradnicima, 18. svibnja 2024., pohodile su župu Međugorje i molile zagovor Blažene Djevice Marije.

Petnaestak sestara Služavki te djeca iz Stadlerova dječjeg Egipat i suradnici tijekom putovanja od Sarajeva do Međugorja molili su, pjevali i osluškivali poticaje koje im Gospodin šalje po svojoj Crkvi. Kao što započinje svako putovanje sestara Služavki, tako su i ovaj put zazvali zagovor arkanđela Rafaela, molili Jutarnju iz Božanskog časoslova te pjevali pjesme nebeskoj Majci. Dok su usput promatrale Božje ljepote Bosne i Hercegovine, zajedno s cijelom Crkve molili su riječi 24. psalma: „Gospodnja je zemlja i sve na njoj, svijet i svi koji na njemu žive. On ga na morima utemelji i na rijekama učvrsti“ te ponavljali antifonu jutarnje molitve Crkve „Ja sam put, istina i život, aleluja”.

Pošto su se svi okupili u Međugorju, najprije su se poklonili Isusu u župnoj crkvi i molile zagovor Blažene Djevice Marije. Potom su sudjelovale na Misnom slavlju.

Nakon molitve i Svete mise uslijedio je susret s jednom talijanskom obitelji koja je prijateljevala sa sestrama tijekom ratnih događanja u Bosni i Hercegovini. U ugodnom razgovoru prisjetili su se zajedničkog druženja u Italiji 1992. godine i brojnih lijepih doživljaja za što su sestre zahvalne Bogu i brojnim dobrim ljudima.

Tijekom boravka u Međugorju sestre su molile zagovor Blažene Djevice Marije za sve bolesnike i patnike, za svoju Provinciju i Družbu te za brojne dobrotvore, a iznijele su i osobne molitve. (kta/lj.m.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa zatvorenicima u Veroni: Podijelite bol s Bogom i s drugima

Katoličke vijesti

Dobrotvorna organizacija „Kirche in Not“ podupire solarne sustave diljem svijeta

Katoličke vijesti

Novi izazovi za katolike Pakistana

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti