Senator Lankford poziva republikance da ne odustaju od pro-life stava
Europa

Senator Lankford poziva republikance da ne odustaju od pro-life stava

Washington, DC Newsroom, 3. srpnja 2024. / 16:57

Usred glasina da kampanja bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa želi ukloniti nacionalnu zaštitu za nerođene iz platforme Republikanske stranke 2024., najviši pro-life čelnici, uključujući senatora iz Oklahome Jamesa Lankforda, pozivaju republikance da ne odustaju od svog dugog -stalna pro-life uvjerenja.

Ovo su najnoviji događaji vezani uz pitanja pro-lifea u cijeloj zemlji.

Lankford o pobačaju: ‘Prvo moramo osvojiti srca ljudi’

Govoreći ranije ovog tjedna o Students for Life webcastLankford je rekao da je GOP “nekako posvuda” po pitanju pobačaja, a mnogi republikanci u Senatu Sjedinjenih Država odustaju od bilo kakvog nacionalnog pro-life stava iz straha da je to gubitnička tema.

Tijekom prošlog tjedna predsjednička debatabivši predsjednik Donald Trump također je iznio ideju da pobačaj treba ostati pitanje država.

“Upravo sada ima republikanaca koji kažu da je ovo samo pitanje države, da ne bismo trebali razgovarati o tome na federalnoj strani”, rekao je Lankford. “Moje nastojanje je ne, ovo je točno vrijeme da nastavite pričati o tome… Način na koji možete pobijediti u raspravi je da nastavite govoriti o tome, a ne da o tome govorite manje.”

Pozvao je zagovornike života da kontaktiraju svoje predstavnike i izaslanike na nadolazećoj republikanskoj nacionalnoj konvenciji.

“Nećeš osvojiti srca ako ne govoriš o problemu”, rekao je Lankford. “Dakle, ako ćemo jednog dana osvojiti glasove, prvo moramo osvojiti srca ljudi.”

Sudac iz Kentuckyja odbacio je tužbu za ‘vjersku slobodu’ protiv zakona koji zagovara život

Okružni sudac za Kentucky odbacio je tužbu koju su podnijele tri Židovke koje su tvrdile da državni pro-life zakon krši njihovo pravo na vjersku slobodu na pobačaj.

Sudac okružnog suda u Jeffersonu Brian Edwards izdao je vladajući prošli petak.

Žene – Lisa Sobel, Jessica Kalb i Sarah Baron – to su tvrdile Kentuckyev zakon zaštita ljudskog života od začeća krši državni Zakon o obnovi vjerskih sloboda. Edwards je, međutim, otkrio da im nedostaje legitimacija i odbacio je slučaj ne odvagavši ​​zasluge njihovog argumenta.

Iako je odbacio ovaj slučaj, Edwards je ostavio prostora za buduće argumente vjerske slobode protiv pro-life zakona. Napisao je: “Sud priznaje ozbiljnu zabrinutost u vezi materijalne ustavnosti KRS 311.772 [Kentucky’s pro-life law]a ta će pitanja u konačnici morati ponovno razmotriti i njima se pozabaviti Vrhovni sud Kentuckyja.”

Pristaše pobačaja iz Arizone predaju potpise za novi amandman

Grupa pod nazivom Arizona za pristup pobačaju službeno je podnijela dokumentaciju saveznoj državi za stavljanje širokog amandmana o pobačaju na glasanje u studenom ove godine.

Grupa je u srijedu priopćila da je dosegla 823.685 potpisa, znatno više od 380.000 potrebnih za dodavanje prijedloga glasovanja u državi. Sada državni dužnosnici moraju provjeriti potpise prije dodavanja mjere na glasovanje u studenom.

Ako glasači prođu, amandman zajamčio bi “temeljno pravo” na pobačaj. Mjera bi zabranila bilo kakva ograničenja ili uplitanje u pobačaj prije ili nakon održivosti kada zdravstveni djelatnik utvrdi da je to neophodno za zaštitu života ili fizičkog i mentalnog zdravlja majke.

Trenutno je pobačaj legalan u Arizoni do 15. tjedna trudnoće.

Vrhovni sud Wisconsina dao zeleno svjetlo tužbama protiv zakona koji zagovara život

Vrhovni sud Wisconsina dao je zeleno svjetlo za dvije tužbe protiv državnog zakona koji štiti život u trenutku začeća.

Tužbe, koje su podnijeli Planned Parenthood of Wisconsin i državni odvjetnik Wisconsina Josh Kaul, tvrde da je pobačaj zajamčen državnim ustavom.

U uskom 4-3 odluka objavljenom u utorak, državni visoki sud pristao je saslušati slučaj. U suglasnom mišljenju, državna sutkinja Jill Karofsky napisala je: „Ovaj sud radi ono što su radili mnogi drugi državni sudovi, i prije i nakon Dobbs protiv Jackson Women’s Health Org., 597 US 215 (2022.) — razmatrajući osporavanje državnog ustava zakon koji se odnosi na pobačaj. Odlučivanje o važnim državnim ustavnim pitanjima nije neobično – to je posao suda.”

Peter Pinedo

Peter Pinedo je dopisnik DC-a za CNA. Diplomirao je na Franjevačkom sveučilištu, Peter je prethodno radio za Texas Right to Life. On je prvi poručnik u rezervi američke vojske.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskupi u Škotskoj reagiraju na nove podatke koji pokazuju da većina Škota ‘nema religiju’

Katoličke vijesti

Nadbiskup: Služite transidentificiranim osobama naglašavajući ‘dobrotu ljudskog stvaranja’

Katoličke vijesti

Učitelj iz New Hampshirea odvezao trudnu učenicu na pobačaj

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti