Glasači u Baltimoreu odmjerit će ‘bonus za bebe’ od 1000 dolara novim roditeljima
Europa

Glasači u Baltimoreu odmjerit će ‘bonus za bebe’ od 1000 dolara novim roditeljima

Vijesti CNA, 3. srpnja 2024. / 16:27

Glasači u Baltimoreu će ove jeseni odlučiti hoće li odobriti bonus od 1000 dolara koji bi roditelji dobili pri rođenju ili posvojenju djeteta.

Na čelu s Maryland Child Alliance (MCA)volonterska organizacija koja se uglavnom sastoji od nastavnika, mjera prikupio je otprilike 13.000 potpisa i dobio odobrenje u ponedjeljak od Gradskog odbora za izbore Baltimorea da se pojavi na glasačkom listiću u studenom.

Ako se odobri, ova bi mjera stvorila fond koji bi izdavao jednokratne isplate od 1000 dolara roditeljima bez obzira na njihovu razinu prihoda, što bi grad koštalo najmanje 7 milijuna dolara godišnje. Maryland Child Alliance kaže na svojoj web stranici da će “sredstva za Baltimore Baby Bonus doći iz općeg gradskog proračuna, koji iznosi 4,3 milijarde dolara za 2024.”

Grupa kaže njegov poticaj za program bonusa vođen je dokazima da smanjenje značajnih financijskih troškova dovođenja kući i brige o novorođenčetu dugoročno može dovesti do većeg uspjeha za djecu i odrasle.

“Cilj je poboljšati dobrobit djece i obitelji, a istovremeno imati dugoročne koristi za gospodarstvo u cjelini”, kaže grupa na svojoj web stranici.

“Glasujući DA na nadolazećim izborima u studenom, možete pomoći u poboljšanju dobrobiti djece i obitelji u našoj zajednici, dok također pridonosite dugoročnim ekonomskim dobrobitima.”

Plan podsjeća na zemlje diljem svijeta koje nude razne bonuse, bilo u obliku gotovine ili pribor, novim roditeljima kako bi im pomogli u odgoju djece i, u mnogim slučajevima, kao pokušaj poticanja niske stope nataliteta.

“Obitelji si ne mogu priuštiti stvari koje su im potrebne, a vi ostajete s ovim užasnim receptom koji bi mogao zauvijek utjecati na dijete”, Nate Golden, predsjednik Maryland Child Alliancea, rekao je za Baltimore Sun.

“Želimo da se sva djeca izvuku iz siromaštva, ali gdje ćete dobiti najviše za svoj novac? To je kod beba i novorođenčadi.”

Gradske izborne mjere gotovo uvijek prolaze, izvijestio je Baltimore Sun; birači u Baltimoreu nisu odbili glasački listić od 2004. Dan izbora je 5. studenog.

Maryland u cjelini jest jedna od nekoliko država koja će glasovati o mjerama za proširenje pobačaja ove jeseni.

Jonah McKeown

Jonah McKeown je pisac i producent podcasta za Catholic News Agency. Magistrirao je na Fakultetu novinarstva Sveučilišta Missouri i radio je kao pisac, producent za javni radio i kao snimatelj. Nalazi se u St. Louisu.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nacionalni euharistijski kongres privući će više od 50 000 ljudi u Indianapolis

Katoličke vijesti

Na konvenciji Društva katoličkih znanstvenika 2024.: umjetna inteligencija, evolucija i priroda vjere

Katoličke vijesti

Norveški biskup slavi prvu katoličku Bibliju u nordijskoj zemlji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti