Kolumbijski katolički kapelan: Prosvjede u kampusu potakli su ‘eksplicitno komunistički’ autsajderi
Europa

Kolumbijski katolički kapelan: Prosvjede u kampusu potakli su ‘eksplicitno komunistički’ autsajderi

Washington, DC Newsroom, 3. svibnja 2024. / 17:05

Otac Roger Landry, katolički kapelan na Sveučilištu Columbia, rekao je u četvrtak da prosvjede koji su dospjeli na nacionalne naslovnice u školi u New Yorku djelomično organiziraju “eksplicitno komunističke” vanjske sile.

“Postoji instrumentalizacija onoga što se događa u Gazi kako bi se unaprijedio plan”, rekao je. “A to je dekonstruirati naš sadašnji svjetski poredak u kojem se Sjedinjene Države smatraju vrhom tog poretka.”

Govoreći na EWTN-ovoj emisiji “The World Over with Raymond Arroyo,” Landry je rekao da je gotovo svakodnevno hodao kampom, razgovarajući sa studentima prosvjednicima i drugim “vanjskim agitatorima”.

Iako je rekao kako vjeruje da su mnogi prosvjednici bili istinski zabrinuti za civile u Gazi, postojao je značajan postotak onih koji su bili “izričito naklonjeni Hamasu” i “definitivno antisemitski nastrojeni svojim jezikom i svojim djelovanjem”.

Što se događa na Columbiji?

Demonstracije u Columbiji započele su 17. travnja kada je velika skupina studenata postavila desetke šatora kako bi zauzela glavnu zgradu sveučilišta. Prosvjednici u kampu rekli su da se protive izraelskom “genocidu” nad Palestincima u Gazi.

Internetom su kružili mnogi videozapisi prosvjednika koji uzvikuju antisemitske povike i pozivaju na uništenje Izraela, a neki su židovski studenti prijavili da su im prosvjednici prijetili.

Odjeveni u opremu za razbijanje nereda, policajci iz njujorške policije očistili su kamp u raciji u srijedu koja je rezultirala nekoliko stotina uhićenja.

Slični prosvjedi i kampovi u kampusima diljem zemlje, od kojih mnogi još uvijek traju, održavaju se od početka prosvjeda na Columbiji.

Marksistička ideologija u srcu protesta

Prema Landryju, gotovo polovica od oko 300 uhićenih prosvjednika bili su nestudentski aktivisti.

Rekao je da su te vanjske snage “eksplicitno komunističke skupine” koje su distribuirale marksističke materijale koji napadaju državu Izrael od terorističkog napada Hamasa 7. listopada 2023.

Landry je rekao da ovi materijali pokušavaju opravdati napad Hamasa “iz ove neomarksističke ideologije ‘tlačitelja protiv potlačenih’ koja kaže da je opravdano što god netko u kategoriji ‘potlačenih’ želi učiniti protiv takozvanog ‘tlačitelja’, čak i ubijanje više od tisuću nevinih ljudi na zabavi.”

“Ovaj klasni rat zavadi pa vladaj koji dolazi od Marxa i Lenjina točna je suprotnost onome što je sam Isus Krist naučavao”, nastavio je. “Dakle, pokušavam osvijestiti studente katolike o tom problemu kako bi barem bili cijepljeni na taj intelektualni virus.”

Studenti katolici djeluju kao mirotvorci

Landry je rekao da je ponosan na mnoge katoličke studente koji su “iskočili” da budu mirotvorci usred sve mržnje na kampusu.

Rekao je da se povećala posjećenost studentskih misa u kampusu. Grupa katoličkih studenata poslala je simbolične sadnice maslina i židovskim i muslimanskim vođama na Columbiji kako bi pokazala “solidarnost i Kristov mir”, rekao je.

“Nadilazeći trenutak, ali i utjelovljujući se u trenutku, [we] pokušavamo donijeti mir koji smo primili od Krista, a koji je našem svijetu i našem kampusu jako potreban,” rekao je.

U nastavku pogledajte cijeli intervju s Landryjem na “The World Over”.

Peter Pinedo

Peter Pinedo je dopisnik DC-a za CNA. Diplomirao je na Franjevačkom sveučilištu, Peter je prethodno radio za Texas Right to Life. On je prvi poručnik u rezervi američke vojske.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskupi u Škotskoj reagiraju na nove podatke koji pokazuju da većina Škota ‘nema religiju’

Katoličke vijesti

Pro-life savjetnici za pločnike apeliraju na Vrhovni sud za jaču zaštitu slobode govora

Katoličke vijesti

‘Ljetni Božić’: Zašto Crkva slavi rođendan sv. Ivana Krstitelja?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti