Sedmi Dan obitelji kod Milosrdnih sestara sv. Križa |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Sedmi Dan obitelji kod Milosrdnih sestara sv. Križa |

ĐAKOVO (TU) – Dan obitelji održan je po sedmi puta u organizaciji Doma duhovne pomoći Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu u nedjelju 16. lipnja 2024., s temom: „Obitelj škola molitve“. Okupilo se 17 obitelji i 47 djece iz Đakova i okolnih mjesta: Osijeka, Valpova, Slavonskog Broda, Ruščice, Pleternice, Đakovačke Satnice, Gundinaca, Andrijaševaca, Mrzovića i Bošnjaka. Tema je odabrana u skladu sa željom pape Franje, da ova godina uoči Jubileja 2025. bude godina molitve. U tom duhu je bilo predavanje kao i radionice s djecom.

Susret je započeo u 13 sati registracijom sudionika uz omiljelu šećernu vunu, koju je kao i uvijek neumorno pripravljao vlč. Dominik Ralbovsky, svećenik subotičke biskupije. U 14 sati bio je zajednički početak s pozdravom provincijalne poglavarice, s. Valerije Široki, najavom programa i blagoslovom svećenika. Roditelji su, zatim, imali predavanje i radionicu na zadanu temu koju je vodio mr. Stjepan Matezović, duhovnik Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, a djeca su imala duhovno-rekreativni program koji su vodili s. Kristina Ralbovsky i vlč. Dominik zajedno s animatorima. Program se sastojao od kateheze o molitvi i radionice u kojoj su djeca na kreativan način načinila svoj molitvenik, a sve je bilo prožeto raznim igrama. U 16 sati je uslijedila okrjepa koju su sa s. Natalijom Fadiga pripremile suradnice Terapijske radionice sv. Josipa.

Zajednički program za roditelje i djecu sastojao se u posjetu raznim „punktovima” s određenim zadacima: pred Gospinim kipom bila je molitva Zdravo Marije, na drugom mjestu traženje plišanaca, na daljnjem kreativna igra pogađanja, zatim obavezan punkt sa palačinkama za djecu, a pred kapelom je bilo platno na koje su roditelji mogli napisati svoje nakane, što je poslije u ulaznoj procesiji doneseno na misu.

Vrhunac susreta je bilo Euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Dominik uz koncelebraciju mr. Matezovića. Upriličena je ulazna procesija u kojoj su sudjelovala djeca i animatori obučeni u likove Svete Obitelji, kao i u likove svetaca. Oni su prije homilije predočili dječje misli o molitvi. Pjevanje i sviranje animirale su s. Matea, s. Franka i postulantica Ana s pjesmama u koje su se djeca rado uključivala prikladnim gestama. U čitanju i molitvi vjernika sudjelovali su roditelji u pratnji svoje djece. Na kraju  mise svećenici su pojedinačno blagoslovili svaku obitelj. Uz to su djeca dobila za uspomenu mali kipić djeteta koje moli.  

Susret je završio u 19 sati. Radost djece i zahvalnost roditelja poticaj su za nastavak ovakve duhovne ponude za obitelji. Rastislava Ralbovsky

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Posljednji dani jubilarne ankete o 150. obljetnici “Vjesnika” |

Katoličke vijesti

Koncert Ljerke Očić na orguljama đakovačke katedrale |

Katoličke vijesti

“Blaženije je davati nego primati” 2024. |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti