OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUŽENJA MLADIH „PRIJATELJI NADE“
Srijemska biskupija

OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUŽENJA MLADIH „PRIJATELJI NADE“

18. lipanj 2024.

Nakon višemjesečnog truda održana zvanična Osnivačka skupština udruženja mladih

PETROVARADIN (TU) – U župnom dvorištu župe sv. Roka u Petrovaradinu u ponedjeljak, 17. lipnja, održana je Osnivačka skupština udruženja mladih „Prijatelji nade“. Nakon višemjesečnog truda i zalaganja mladih Srijemske biskupije, sva papirologija je prikupljena i krenulo se u osnivanje udruženja.

Na samom početku Skupštine sve mlade i njihov rad blagoslovio je u ime Biskupskog ordinarijata mons. Josip Ivešić, generalni vikar Srijemske biskupije. Nakon izglasavanja dnevnog reda prisutnima je pročitan statut udruženja koji je jednoglasno usvojen.

Nakon usvajanja odluka, Osnivačka skupština je pristupila izboru organa udruženja. Pored Skupštine udruženja koga čine svi članovi, za Upravni odbor jednoglasno je izabrano 5 članova a to su: Vesna Uremović, Marija Dokoza, Darko Menđan, Ivan Hornjak i vlč. Dušan Milekić, povjerenik za mlade Srijemske biskupije.

Upravni odbor donio je odluku o osnivanju muzičke, opće-kreativne, sportske, literarne, likovne i dramske sekcije za koje su izabrani i njihovi voditelji.

Za prvog predsjednika udruženja jednoglasno je izglasan Peka Darko iz Novog Slankamena. 

Na koncu Skupštine izabrani predsjednik je izjavio kako je ponosan na mladost, koja želi se aktivnije uključi u život i zajedništvo Crkve,  da bude pitana i da se pita, te da je ovo zaista jedan povijesni dan za Srijemsku biskupiju.

Udruženje je osnovano kao neprofitabilna i nepolitička organizacija, koja ima za cilj jačanje vjerske i tradicijske kulture naroda u Srijemskoj biskupiji.

Kao uspomena na ovaj susret napravljena je zajednička fotografija sa svim osnivačima udruženja.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

NAJAVA BISKUPSKOG REĐENJA ZRENJANINSKOG BISKUPA

Katoličke vijesti

CRKVENI GOD U VAŠICI

Katoličke vijesti

SRIJEMCI NA IZLETU U OSIJEKU

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti