Prva pričest, krizma i proslava patrona u župi Buhovo
Biskupska konferencija BiH

Prva pričest, krizma i proslava patrona u župi Buhovo

U nedjelju, 26. svibnja, na svetkovinu Presvetoga Trojstva koje je liturgijski naslov župne crkve u Buhovu, misno slavlje predvodio je don Nikola Menalo koji je podijelio krizmu skupini od osam kandidata, a Prvu svetu pričest primilo je šestero djece


Buhovo, 

Sri, 29. Svi. 2024.

Prva pričest, krizma i proslava patrona u župi Buhovo

U nedjelju, 26. svibnja 2024., na svetkovinu Presvetoga Trojstva koje je liturgijski naslov župne crkve u Buhovu, misno slavlje u župi predvodio je generalni vikar don Nikola Menalo koji je podijelio krizmu skupini od osam kandidata, a Prvu svetu pričest primilo je šestero djece, objavila je Crkva na kamenu.

Na početku misnoga slavlja svoje su recitacije izrekli prvopričesnici, pozdravljajući Isusa koji će po prvi put doći u njihova srca. Poslije pričesti prvopričesnici su ponovo recitirali Božanskom Spasitelju, zahvaljujući mu što ih je pohodio i trajno se nastanio u njihovoj duši. Jedna je krizmanica u ime svojih kolegica i kolega također zahvalila Bogu na primljenih Sedam darova Duha Svetoga.

Za ovu veliku svečanost župa, koja broji 250 vjernika, pripremila se trodnevnicom. Župnik don Božo Goluža tri je večeri pred svetkovinu slavio svete mise i propovijedao, a prije toga je bila prigoda za svetu ispovijed. Na svetim misama svake je večeri sudjelovalo 30-ak osoba. Tema prve večeri trodnevnice bila je: Grijeh i borba protiv grijeha; druge večeri: Borba protiv psovke; treće večeri: Molitva. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Svečanom svetom misom i procesijom proslavljen blagdan Tijelova u samostanskoj i župnoj crkvi u Tuzli

Katoličke vijesti

Mostar: Korizmeni koncert Etno skupine “Čuvarice”

Katoličke vijesti

Predavanja prvoga dana 64. TPT-a u Zagrebu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti