Proslava Bogojavljenja u župi Imena Marijina u Gromiljaku
Biskupska konferencija BiH

Proslava Bogojavljenja u župi Imena Marijina u Gromiljaku

Kao i u brojnim drugim župama blagdan Vodokršća – Sveta Tri Kralja proslavljena su i u župi Imena Marijina u Gromiljaku 6. Siječnja 2024. Po starom običaju prije početka svete mise blagoslovljena je voda i sol. Svetu misu predvodio je župnik vlč. Marko Mikić.

Službu riječi i molitvu vjernika pročitali su članovi liturgijske grupe i ministranti, a misno slavlje pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi velikog mješovitog zbora pod vodstvom s. Marinele Zeko

Za vrijeme svete mise župnik je pročitao poruku pape Franje za ovu prigodu napisanu 1. Listopada 2023. U Rimu. Papa u poruci osobito se obraća djeci, zahvaljuje za otvorenost darivanja i potiče druge da imaju osjećaja. Nadalje u Papinoj poruci istaknuto je Isus je sebe darovao. Da bi smo ga pronašli moramo ustati i krenuti.

Isti dan proslavljen je i Dan papinskih misijskih djela, Djelo svetog Djetinjstva. U tu svrhu što bolje animacije za ovaj dan župljani su se pripremali već od misijske nedjelje 21. listopada 2023. Nacionalna Uprava PMD BiH poslala je animacijske materijale. U tom misijskom tjednu župljani osobito obitelji da pozvane su da svaka obitelj uzme jednu misijsku kasicu. Lijepo je bilo vidjeti predstavnike obitelji od najmlađih do najstarijih kako donose svoje prikupljene milodare i stavljaju ih oko Maloga Isusa ispred oltara. Stvorila se lijepa slika oko jaslica, lanac dobrote i odricanja. Time su obitelji pokazale da imaju jedan cilj biti blizu onima koji imaju manje od njih.

Ovo nije prva misijska akcija u župi Gromiljak treba istaknuti kako sestre Služavke Maloga Isusa svake godine u suradnji s Prijateljima Maloga Isusa organiziraju u svom samostanu tjednu Misijsku izložbu

Nakon svete mise vjernici, obitelji, poklonili su se Malom Isusu u štalici pred oltarom. Dopustimo i mi Isusu da boravi u našim srcima, kako bi na taj način i naša braća u potrebi imali pristojan život. (kta/s.m.z.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Treći ciklus JRS edukacija i javnih događaja u okviru projekta AWE u Beogradu

Katoličke vijesti

Novi val uhićenja u Nikaragvi; uhićena još tri svećenika

Katoličke vijesti

“Mladi i demokracija – Vision is Decision”: Održana druga javna tribina na temu “Kultura poricanja”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti