Proslava 100. obljetnice DVD-a Vođinci |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Proslava 100. obljetnice DVD-a Vođinci |

VOĐINCI (TU) – Povodom stogodišnjice osnivanja Vatrogasnog društva u Vođincima, u subotu 8. lipnja 2024. godine održana je svečana proslava i euharistijsko slavlje. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vođinci osnovano je 6. travnja 1924. godine, a osnivačka skupština održana je toga dana u dvorištu župnog stana.

Na svečanoj sjednici pročitana je kratka povijest Društva od osnivanja do danas. Podijeljena su i priznanja članovima za 10, 20, 30 i 50 godina rada u Društvu. U mimohodu nakon sjednice išlo se do župne crkve gdje je župnik Ante Šiško predvodio misno slavlje za sve pokojne i žive članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vođinci.

U svojoj nadahnutoj homiliji župnik je vatrogascima osvijestio evanđeosku crtu sebedarja u služenju svima koji su u potrebi rekavši im da su oni uistinu prije svega ljudi srca. Također im se zahvalio na egzemplarnoj suradnji sa župnom zajednicom. 

Zatim je održana pokazna vježba u kojoj su pripadnici DVD-a Ivankovo i DVD-a Stari Mikanovci pokazali djelovanje vatrogasaca pri tehničkoj intervenciji izvlačenja osoba iz automobila. Nakon vježbe uslijedilo je bratsko druženje uz večeru i tamburaše. Tomislav Savić/Foto: Ruža Keser

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Predavanje teologa Kevina Conwaya o šabatu – danu odmora za brak i obitelj |

Katoličke vijesti

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek |

Katoličke vijesti

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti