Na Strossmayerovom trgu održan križni put |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Na Strossmayerovom trgu održan križni put |

ĐAKOVO (TU) – Na Žalosni petak, 22. ožujka 2024. u večernjim satima na Strossmayerovom trgu u Đakovu upriličena je pobožnost križnoga puta sa svijećama u kojoj su sudjelovali vjernici đakovačkih župa Dobroga Pastira i Svih Svetih te Milosrdne sestre sv.  Križa i Zajednica bogoslovnog sjemeništa.

Molitvu su predvodili Nikola Kaurin, župnik Župe Dobrog Pastira, Antun Nikolić, župni vikar Župe Svih Svetih i Stjepan Matezović, duhovnik u Bogoslovnom sjemeništu. Ivan Lenić, župnik Župe Svih Svetih je također nazočio pobožnosti vodeći brigu o tijeku molitve i ophoda sa svijećama po postajama koje su bile postavljene na Trgu. Prvih osam postaja priredili su i o njima vodili brigu članovi ŽPV-a i ŽEV-a, molitvenih skupina, krizmanici, trajni klanjatelji i Zajednica Bračnih susreta. Sljedeće četiri postaje pripravili su vjernici Župe Dobroga Pastira, a 13. postaju Zajednica bogoslovnog sjemeništa te 14. postaju Milosrdne sestre sv. Križa.

Svim sudionicima križnoga puta ponuđene su svijeće Bračnih i obiteljskih savjetovališta u akciji „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“ kojom se pomaže njihov rad. S. Jelena Kovačević i zbor Santo animirali su pjevanje koje su prihvatili svi sudionici križnoga puta. Dostojanstveno i pobožno hodeći od postaje do postaje sa svijećama u rukama, uz molitvu i pjesmu Đakovčani su se tako pripravili za Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu. J. Hrehorović

 

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Obredi Muke Gospodnje u osječkoj konkatedrali

Katoličke vijesti

Korizmeni nastup Kulturnog centra Igrišće u Osijeku |

Katoličke vijesti

Božićni koncert u Donjem Miholjcu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti