Priča o 2 tweeta: Pravi razlog da se odmah zabrani surogat majčinstvo
Kršćanski život

Priča o 2 tweeta: Pravi razlog da se odmah zabrani surogat majčinstvo

Čak ni bebu ne može prevariti ova tragična igra koja se zove surogat majčinstvo.

Novorođenče se stavlja na majčina prsa.

Majka se oporavlja od poroda carskim rezom. Dobro poznajem sliku, dok sam ležala u istom položaju nakon četiri dana aktivnog porođaja sa svojom kćeri, čekajući da moje slatko dijete bude izvađeno iz moje utrobe. Prozirni plastični veo omogućuje vam da vidite bebu kada liječnik konačno zaljulja malog, sada u zraku i brzo plače. Zašto je hladno? Gdje sam? Ovo je tako nepoznatokao da kaže zapomaganje novorođenčeta.

Brzo se beba očisti i položi na majčina prsa.

I mali se smiri.

Nema više suza. Nema više treptanja očiju.

Beba istog trena osjeti da je, da, njezina majka ovdje, dok sićušna ruka grli majčino lice kako bi je zagrlila. Ovo sigurno mjesto s njezinom mamom je dom.

Ne postoji ništa bolje od veze između majke i djeteta.

Bebe prepoznaju familijarnost. To ih privlači i tješi.

Jeste li znali da su bebe biološki programirane da prepoznaju svoje mame i da sve počinje u maternici?

Beba koristi četiri osjetila kako bi im pomogla… pic.twitter.com/S9nHQFspDN

— Marš za život (@March_for_Life) 9. svibnja 2024

Ovaj nedavni X post naglašava Bogom određeni način novog života.

Zatim, tu je i drugi tweet: Ovaj put takozvana majka ima bradu i dlake na prsima. Ovo nije ženka, već muškarac maskiran u majku.

I beba se ne da prevariti.

Beba zna. Dok je stavljaju na ovaj sanduk, njen plač ne prestaje. Beba više paničari. Plačući i tražeći nešto poznato, ostaje bez razumijevanja za ovu novu okolinu. Mužjak daje sve od sebe da umiri dojenče, ali bezuspješno. Čovjek izgleda vrlo zadovoljan svojom novom bebom, ali to zapravo nije njegova beba.

I beba zna.

Dijete uči majčine zvukove, njezine mirise, način disanja. Beba je devet mjeseci sigurna u maternici gdje život počinje. Nažalost, surogat majčinstvo postalo je uobičajeno u Sjedinjenim Državama, a još više u drugim zemljama, u većini slučajeva bez ikakvih propisa ili čak provjera prošlosti. Svatko se može odlučiti iznajmiti žensku utrobu za proizvodnju djeteta koje će se jednog dana buniti kada ga izvuku iz njegove male čahure i stave na škrinju koja je najdalje od poznanstva.

Naravno, to se događa djeci čije majke ne mogu brinuti o njima ili ne žele brinuti iz različitih razloga, većina je vrlo teška i bolna. Mnoga djeca koja odrastaju u udomiteljskim obiteljima ili su posvojena govore o ovoj iskonskoj rani koja postoji zauvijek – uvijek žele upoznati taj izvorni dom s mamom. Majke posvojiteljice govore o tješenju djece koja tako duboko boluju i na kraju tuguju s djetetom zbog ovog gubitka, prije nego što dijete nauči ljubavi od nove majke.

Ali tamna strana surogat majčinstva bila je u potpunosti prikazana na društvenim mrežama prošlog vikenda: jedno dijete, grli svoju majku; i druga, još uvijek zbunjena zbog odsutnosti svoje mame.

Transrodni muškarac leži u bolničkom krevetu dok mu je predano njegovo novorođenče nakon što je platio surogat majci da dobije dijete za njega.

Slažete li se ili ne sa surogat majčinstvom?

pic.twitter.com/B3c8L2noOM

— Oli London (@OliLondonTV) 8. svibnja 2024

To me također podsjeća na još jedan nedavni viralni trenutak kada je surogat majka pozvana da svom četverogodišnjem djetetu čestita rođendan. Dvojica posvojitelja orkestriraju cijelu stvar. Nakon što majka kaže: “Sretan rođendan!” djevojčica kaže: “Volim te, mama!”

Nikada nije upoznala ovu ženu, ali zna tko je ona.

Kad ju jedan od tata ispravi, mlada djevojka izgleda zbunjeno. Znala je i bez da joj je rečeno tko joj je majka.

A ova zbrka raste i infiltrira se u živote tolike djece. Nedavno Washington Post priča paradira oko drage djevojčice koju odgajaju 2 oca koji očajnički želi majku. Ona sada jednom od muškaraca daje ovu titulu. Jer djevojčica zna da nešto nedostaje.

U kojoj žena koja je prodala svoja jaja zove djevojčicu i čestita joj rođendan.

Djevojka, koja je vidi samo putem rijetkih videopoziva, odgovara. Pogledajte do kraja.

A sad nam recite što mi radimo ovoj djeci? pic.twitter.com/EBLBHAXpo4

— Surrogacy Concern (@SurrogConcern) 4. travnja 2024

Bog je doista beskonačan i doista je nevjerojatan. Stvorio nas je tako jedinstvenima, svima nam je dao majku koja će nas voljeti i čuvati dok se tajno oblikujemo, tako da će i naši dani rođenja imati toplu dobrodošlicu.

Bog je znao da je to toliko važno da je čak i svom vlastitom Sinu dao majku, našu Blaženu Djevicu Mariju, koju tako držimo ovog marijanskog mjeseca svibnja. Držimo se Majke Marije za vodstvo dok molimo za prestanak surogat majčinstva i nadamo se svijetu u kojem će sve bebe naći utjehu u naručju majke.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

SPOMENAR GRADA U PERIVOJU USPOMENA » Tekstovi

Katoličke vijesti

Poziv za Volontere: Humanitarna akcija “Mladi protiv gladi”

Katoličke vijesti

Jeruzalemski patrijarh razmišlja o 200 dana rata u Gazi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti