Predstavnici Udruge “Obitelji tri plus” kod nabiskupa Vukšića
Biskupska konferencija BiH

Predstavnici Udruge “Obitelji tri plus” kod nabiskupa Vukšića

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić ugostio je 14. svibnja, uoči Međunarodnog dana obitelji, predsjednika Udruge građana „Obitelji tri plus“ Mustafu Vlahovljaka, piše portal Nedjelja.

Sastanku u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu nazočili su još i povjerenik za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Ante Vrhovac i član Udruge Danijel Stanić.

Cilj radnoga sastanka bilo je predstaviti strukturu i upoznati nadbiskupa Tomu s aktivnostima ove udruge građana, koja je prije tri godine osnovana u Sarajevu. Mons. Vukšić je u razgovoru više puta izrazio podršku Udruzi zbog pronatalitetnih mjera koje su posredovanjem Udruge već donesene, a i one čija je realizacija u planu.

Aktivnosti predsjednika i članova Udruge naime već nadilaze lokalnu razinu te je osim u Sarajevu do danas ostvarena sustavna podrška obiteljima s troje i više djece i u drugim kantonima u BiH. „Svjedoci smo da nedostaje sustavna pronatalitetna politika, a i postojeći poticaji majkama rodiljama nisu ujednačeni na svim razinama i u svim krajevima BiH. Nadamo se da će vlasti što prije donijeti mjere kojima će to uskoro biti izmijenjeno“, izjavio je ovom prilikom Vlahovljak.

Udruzi „Obitelji tri plus“ u kontekstu rješavanja demografskih pitanja i pronatalitetne politike pružena je ovim sastankom konkretna podrška ove krajevne Crkve u Bosni i Hercegovini te bi se u budućnosti mogle realizirati određene aktivnosti i u suradnji s nadbiskupijskim Uredom za brak i obitelj.

Podsjećamo, ovaj je susret upriličen uoči Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja. Osim toga, susret je organiziran tek nekoliko dana nakon audijencije bh. biskupa kod pape Franje u Rimu. Tada je poglavar Katoličke Crkve s biskupima, na čelu s mons. Vukšićem, razgovarao i o prosječnoj starosti vjernika katolika te drugih građana Bosne i Hercegovine te odlasku mladih iz njihove domovine. (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Tivtu otvorena prva Caritasova pučka kuhinja na području Kotorske biskupije

Katoličke vijesti

Put križa na Veliki petak u bukovičkoj župi

Katoličke vijesti

Održane Zimske olimpijske igre u vrtiću Sveta Obitelj

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti