Papa Franjo susreće se sa svećenicima zaređenima proteklih 40 godina
Biskupska konferencija BiH

Papa Franjo susreće se sa svećenicima zaređenima proteklih 40 godina

Papa Franjo je danas, 14. svibnja, u 15 sati i 30 minuta krenuo u rimsku župu San Giuseppe al Trionfale susresti se sa svećenicima koji su zaređeni prije 40 godina. Ukupno će sudjelovati šezdesetak svećenika, a bit će nazočni također biskup Baldo Reina, namjesnik Rimske biskupije, i biskup Michele Di Tolve, delegat Odjela za brigu o đakonatu, kleru i redovničkom životu, piše Vatican News.

Potom će se u srijedu 29. svibnja, ponovno u 15 sati i 30 minuta, Papa susresti sa svećenicima zaređenima između 2024. i 2014. godine, odnosno u prvih deset godina ređenja; susret će se održati u Kući sestara pobožnih učenica Božanskoga Učitelja. Potom će se susresti i sa svećenicima koji su navršili od 11 do 39 godina od svećeničkoga ređenja.

Želja je Svetoga Oca, nakon što je završio obilazak sektora Rimske biskupije, susresti se sa svim svećenicima prema godini svećeničkoga ređenja. Želja mu je nastaviti održavati izravan dijalog sa svećenicima svoje biskupije – objasnio je monsinjor Di Tolve te dodao – Papa započinje taj obilazak susretom s najzrelijim svećenicima, onima koji su prošli kroz različita razdoblja života Rimske biskupije. Nedavna objava Bule koja najavljuje Jubilej bit će jedna od tema razgovora – napomenuo je biskup Di Tolve. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Neka vapaj žrtava potakne planove za mir

Katoličke vijesti

Križni put na brdo Hum

Katoličke vijesti

Otvoren 64. teološko-pastoralni tjedan u Zagrebu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti