Misom u Mariji Bistrici završio prvi Forum nacionalnih Caritasa jugoistočne Europe
Biskupska konferencija

Misom u Mariji Bistrici završio prvi Forum nacionalnih Caritasa jugoistočne Europe

Po završetku prvog Foruma o partnerstvu nacionalnih Caritasa jugoistočne Europe, sudionici su u srijedu 3. srpnja 2024., na blagdan sv. Tome apostola, posjetili Kuću sv. Franje u Vugrovcu te potom u Svetištu Majke Božje Bistričke slavili misu zahvalnicu.

Ravnatelje Caritasâ i sudionike foruma pozdravio je rektor bistričkog svetišta vlč. Domagoj Matošević. Istaknuo je da hodočašće kod svakog vjernika – zbog susreta sa svetištem, pobožnosti, zagovorne molitve i euharistije – jača kršćansko svjedočenje i djelovanje u svakodnevnici.

Euharistiju je predslavio predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup Bože Radoš. U homiliji je tumačio odnos apostola Tome prema Uskrslom Kristu. Koncelebrirali su ravnatelji svećenici mons. Tomo Knežević iz Bosne i Hercegovine, fra Tomislav Glavnik iz Hrvatske, don Viktor Sopi s Kosova, o. Zoran Stojanov iz Makedonije i Mihai Gherghel iz Srbije, a posluživao je ravnatelj belgijskog Caritasa i panelist na forumu ravnatelja, trajni đakon Dominic Verhoeven.

U misnom slavlju sudjelovali su ravnatelji Juliana Reso iz Albanije, Konstantin Ivanov iz Bugarske, Marko Djelović iz Crne Gore, s. Jelena Lončar (Caritas Zagrebačke nadbiskupije) i Boris Peterlin, Marijana Bosnar i Filip Naglić iz Hrvatskog Caritasa te Sanja Horvat i Miroslav Valenta iz Caritasa Bosne i Hercegovine. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup Vukšić krizmao 44 krizmanika

Katoličke vijesti

Proslavljen blagdan Stepinčeva u Krašiću

Katoličke vijesti

Nadbiskup Caccia u Ujedinjenim narodima o starijim osobama

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti