Poziv na Franjevački hod | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija

Poziv na Franjevački hod | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Sonja Bošnjak, područna predsjednica i fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent FRAME uputili su poziv framašima i duhovnim asistentima FRAME za učešće na Franjevačkom hodu. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

Dragi framaši i duhovni asistenti!

Pozivamo vas na Franjevački hod, koji će se održati od 25. 7. do. 5. 8. 2024. godine. Ovogodišnja ruta je: Kraljeva Sutjeska – Bobovac – Vareš – Vijaka – Olovo – Asiz. Ove godine tehničku podršku na ruti će nam pružiti pripadnici Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Cjelokupni program se sastoji od pješačenja, rada u skupinama, molitve, pjesme i slavlja sv. mise, a smještaj je po obiteljima ili u školskim dvoranama. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajnija mjesta vezana za život sv. Franje, a usput ćemo posjetiti i grad Padovu gdje se nalaze svetišta sv. Ante i sv. Leopolda.

Franjevački hod je hodočašće i duhovna obnova za framaše, kojim se želi postići da nauče nešto više o franjevaštvu te da prodube svoj poziv i obnove vjeru. Konačni cilj i vrhunac je potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli 2. kolovoza. Na hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), s tim da prednost imaju obećanici, uz napomenu duhovnim asistentima i mjesnim Vijećima da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati.

Broj framaša je ograničen. Iz svakog se bratstva može prijaviti po pet (5) zainteresiranih, s tim da prva dva (2) na listi idu sigurno na hod, a ostali (3) samo ukoliko neka druga bratstva ne prijave svoje članove. Naime, Franjevačka mladež Bosne Srebrene broji preko 30 bratstava i cilj nam je da svako bratstvo na hodu bude zastupljeno. Ukoliko neka bratstva ne prijave svoje članove, drugi će imati mogućnost sudjelovanja s više framaša. O tome ćete biti informirani nakon isteka roka prijava. Participacija iznosi 200 eura po osobi.

U prijavi je potrebno dostaviti osnovne podatke framaša: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, broj putovnice, broj mobitela, e-mail i veličinu majice. Hodočasnici u Asiz moraju imati biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine ili biometrijsku putovnicu Republike Hrvatske, a maloljetnici i pismenu punomoć roditelja (punomoć na ime: Antonio Baketarić, JMBG 1308994153747, serijski broj putovnice B3060031). Punomoć je potrebno dostaviti ranije putem službenog e-maila, a original treba donijeti na hod.

Plaćanje participacije možete izvršiti na jedan od sljedećih načina: uplatom na transakcijski račun otvoren u Intesa SanPaolo banci broj 154-921-20022585-72 (Franjevački samostan sv. Ante) s naznakom „uplata za Franjevački hod“, dostaviti područnom duhovnom asistentu fra Antoniju Baketariću ili zamjenicima fra Nikoli Pejčinu i fra Ivanu Staniću.

Mir i dobro!

Sonja Bošnjak, područna predsjednica

Fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Obnova svetišta u crkvi Sv. Josipa u Zenici

Katoličke vijesti

Promocija knjiga autora fra Anđelka Baruna

Katoličke vijesti

Veliki prigodni popusti knjiga Kršćanske sadašnjosti: Na korizmenom putu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti