Počinitelji će ‘odgovarati’ za vandalizam nad trudničkim centrom
Europa

Počinitelji će ‘odgovarati’ za vandalizam nad trudničkim centrom

Osoblje CNA, 2. srpnja 2024. / 15:00 sati

Vlasnici životno afirmirajućeg centra za trudnice na Floridi nagodili su se s vandalima koji su grafitima ispisali posjed, prema priopćenju First Liberty Institutea, legalne neprofitne organizacije sa sjedištem u Planu, Texas, koja je branila dobrotvornu organizaciju.

Otkucaji srca Miamijavjerski neprofitno ministarstvo koje nudi usluge koje afirmiraju život ženama i parovima koji se suočavaju s neplaniranim trudnoćama, “postiglo je povoljnu nagodbu” s vandalima, prema 28. lipnja priopćenje za javnost.

“Heartbeat of Miami dobiva pravdu! Vandali koji su prošle godine išarali prijeteće poruke na imanju Heartbeata platit će za svoje zločine,” napisao je First Liberty Institute u objaviti na X. “Ovo je velika pobjeda za pro-life zajednicu Floride.”

Iako First Liberty “ne može javno raspravljati o pojedinostima”, u priopćenju za javnost je navedeno da će vandali koji su išarali prijeteće poruke na imanju trudničkog centra u lipnju 2022. “odgovarati”.

Vandali su bili povezani s “Jane’s Revenge”, militantnom grupom za pobačaj koja cilja na centre za pomoć u trudnoći i preuzima odgovornost za palež, bacanje zapaljivih bombi i vandalizam protiv organizacija. Grupa se pojavila nakon što je u svibnju 2022. procurila odluka Vrhovnog suda da poništi slučaj Roe protiv Wadea.

U Heartbeat of Miami, vandalizam je rezultirao tisuće dolara odštetes porukama ispisanim grafitima poput “Jane’s Revenge” i “Ako abortusi nisu sigurni, onda niste ni vi” posprejanim po zidovima.

Aktivisti su kasnije prekinuli godišnji skup prikupljanja sredstava organizacije u rujnu 2022., prema Heartbeat of Miami’s 2023 pritužba.

“Kampanja nasilja Jane’s Revenge, koju provode njezine povezane ćelije diljem zemlje protiv ustanova za reproduktivno zdravlje, rezultirala je napadima na više od 80 ustanova diljem zemlje, uključujući tri ustanove na Floridi”, pritužba čitati.

Glavni državni odvjetnik Floride Ashley Moody podnio je tužbu u ime nekoliko klinika za trudnice, uključujući Heartbeat of Miami, pozivajući se na savezni Zakon o slobodi pristupa klinikama (FACE), prema priopćenju za javnost.

The zakonkoji je potpisao bivši predsjednik Bill Clinton 1994., zabranjuje “nasilno, prijeteće, štetno i opstruktivno ponašanje s namjerom povrijediti, zastrašiti ili ometati pravo na traženje, dobivanje ili pružanje usluga reproduktivnog zdravlja”.

Zakon se često koristio u obranu pobačaja. Brojni pro-life aktivisti nedavno su osuđeni prema statutu zbog blokiranja ulaza u kliniku za pobačaje u Washingtonu, DC, 2020. Mnogi aktivisti suočeni su s kaznom do 10 godina zatvora, uključujući dvoje starijih aktivista kojima prijeti zatvorska kazna.

“Ovo je prvi slučaj da glavni državni odvjetnik koristi FACE Act kako bi nasilne prosvjednike držao odgovornima”, navedeno je u priopćenju za javnost.

Heartbeat nudi besplatne testove na trudnoću; sonogrami; savjetovanje i edukacija o trudnoći, podrška i preporuke; i priprema za roditeljstvo, navodi se na web stranici. Centar ima butik za bebe koji opskrbljuje žene materijalnim potrepštinama i ima kontakt centar za poništenje tableta za pobačaj i savjetovalište nakon pobačaja.

“Otkako je otvorio svoja vrata 2007., Heartbeat je pomogao tisućama žena u prenošenju trudnoća i ranih faza majčinstva”, stoji u pritužbi. “Sve to čini na temelju svog vjerskog poziva da služi svojoj zajednici i voli ‘ono najmanje’ u svojoj zajednici, uključujući pojedince s nedovoljno usluga i pojedince s niskim prihodima.”

“Ovaj je slučaj podsjetnik da nitko ne bi trebao trpjeti nasilje samo zato što ženama i njihovim bebama pruža savjetovanje utemeljeno na vjeri i potrepštine za bebe”, rekao je viši savjetnik First Libertyja Jeremy Dys u priopćenju za javnost.

Kate Quiñones

Kate Quiñones je dopisnica za Catholic News Agency i suradnica College Fixa. Objavljivali su je Wall Street Journal, Denver Catholic Register i CatholicVote, a diplomirala je na koledžu Hillsdale. Živi u Coloradu sa suprugom.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mogući Bidenov napor da reformira Vrhovni sud, doda ograničenja mandata izaziva zabrinutost desnice

Katoličke vijesti

‘Ljubav prema bližnjemu na globalnoj razini’: Biskupije pokreću ekološke programe vođene vjerom

Katoličke vijesti

Što uzrokuje našu krizu plodnosti? Katolički stručnjaci smatraju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti