Pepelnica u Orašju | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija

Pepelnica u Orašju | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Na Čistu srijedu ili Pepelnicu, kojom Crkva započinje četrdesetodnevno sveto korizmeno vrijeme molitve, posta i djela milosrđa, svetu misu u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Orašju, 14. veljače predslavio je župnik fra Bono Kovačević


Orašje, 

Sri, 14. Vel. 2024.

Pepelnica u Orašju

Na Čistu srijedu ili Pepelnicu, kojom Crkva započinje četrdesetodnevno sveto korizmeno vrijeme molitve, posta i djela milosrđa, svetu misu u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, 14. veljače 2024. uz sudjelovanje lijepog broja vjernika predslavio je župnik fra Bono Kovačević.

U prigodnoj propovijedi fra Bono je govorio o tome kako biblijska čitanja Čiste srijede vjernike podsjećaju da je „prava vjera također stvar srca, jer prava vjera zahtijeva pošteno srce i promjenu mišljenja“. U nastavku propovijedi župnik je istaknuo da na Čistu srijedu svoju ljubav prema Bogu vjernici izražavaju kroz duhovne vježbe molitve, milostinje i posta.

Na kraju propovijedi fra Bono je naglasio da je i korizma „stvar srca jer nam daje priliku da obnovimo svoje srce“ te okupljenim vjernicima zaželio plodno korizmeno vrijeme.

Nakon propovijedi vjernici su pristupili obredu pepeljanja uz svećenikove riječi: „Obratite se i vjerujte evanđelju.“

Prije svete mise obavljena je i pobožnost pete srijede u čast sv. Josipa. Po završetku misnog slavlja izmoljena je molitva na početku korizme i litanije sv. Josipa. (kta/b.k.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Karmelićanin Zvonko Martić započeo niz korizmenih propovijedi u sarajevskoj katedrali

Katoličke vijesti

Papa: Molimo za mir; strašno je zarađivati smrću

Katoličke vijesti

Duhovne vježbe za svećenike na VBS-u

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti