89. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Mostaru
Biskupska konferencija

89. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Mostaru

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 89. redovito zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, 20. i 21. ožujka 2024. s početkom u 9 sati. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH. 

Radni dio zasjedanja završiti će u četvrtak, 21. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru na kojoj će sudjelovati nadbiskup Vukšić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Uoči radnog dijela zasjedanja članovi Biskupske konferencije BiH i biskupi delegati te biskupi susjednih biskupija sudjelovat će na Euharistijskom slavlju na svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u utorak 19. ožujka 2024. u 18 sati. Svetu misu predvodit će i prigodnu propovijed uputiti nadbiskup metropolit splitsko-makarski mons. Zdenko Križić, delegat Hrvatske biskupske konferencije na predstojećem zasjedanju.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Dogovorit će i teme predstojećih susreta te razgovarati o uključivanju biskupijskih zajednica u proslavu Jubileja 2025. godine. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Gradišću siromaštvo pogađa pretežito žene

Katoličke vijesti

Predavanje kardinala Semerara o kardinalu Beranu

Katoličke vijesti

Sestre milosrdnice obilježile 150. obljetnicu dolaska u Livno

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti