Papa se susreo s trećom skupinom svećenika Rimske biskupije
Papa

Papa se susreo s trećom skupinom svećenika Rimske biskupije

Papa Franjo susreo se s oko 160 svećenika koji su zaređeni između 11 i 39 godina na Salezijanskom papinskom sveučilištu.

Salvatore Cernuzio i osoblje Vatican News

Papa Franjo dočekan je u utorak poslijepodne na Salezijanskom papinskom sveučilištu uz zvuke pjevanja i gitare.

Sastanak je iza zatvorenih vrata održan u auli Sveučilišta. Bio je to treći i posljednji takav susret sa svećenicima Rimske biskupije, posvećen onima koji su zaređeni između 11 i 39 godina.

Uslijedio je sličan susret sa starijim svećenicima s preko 40 godina ređenja u župi San Giuseppe al Trionfale 14. svibnja, te jedan s najmlađim svećenicima s do 10 godina ređenja, u Domu pobožnih učenika Božjeg. Majstor, dne 29. svibnja.

“Stupovi” Rimske biskupije

Oko 160 svećenika, uključujući župnike, prefekte, kapelane i ravnatelje kurijskih ureda, Papa je pozdravio s pozivom da slobodno postavljaju svoja pitanja. Nazočne je biskup Michele Di Tolve opisao kao “stupove” biskupije, s njihovim ulogama na polju milosrđa, ali iu školama, zatvorima i bolnicama.

Biskup Di Tolve izaslanik je za brigu o đakonatu, kleru i redovničkom životu i upravo je on okupljenima predstavio Papu nakon molitve i čitanja dnevnog evanđelja.

Pozdrav akademskoj zajednici

Papa je ušao u salezijansku dvoranu nakon što je vani proveo petnaestak minuta pozdravljajući članove akademske zajednice: profesore (uključujući 96-godišnjeg svećenika), studente i suradnike.

Ispred sveučilišnih vrata lokalni su stanovnici formirali red kako bi pozdravili Papu koji je odvojio vrijeme da svima mahne i nasmiješi se.

Obraćajući se kratko novinarima, Sveti je Otac rekao da će na G7 – na kojem će sudjelovati 14. lipnja – govoriti o umjetnoj inteligenciji i miru te da će imati bilateralne razgovore s čelnicima prisutnima na summitu koji se održava u Borgo Egnazia, u južnotalijanska regija Puglia.

Nakon što se rukovao sa studentima koji su ga čekali da ga pozdrave na ulazu u dvoranu, izmijenio je srdačne riječi s don Cesareom i našalio se sa skupinom Argentinaca.

U dvorištu su ga dočekali namjesnik, monsinjor Baldo Reina i kardinal Ángel Fernández Artime, glavni rektor salezijanske kongregacije, koji su ga predstavili nekima od nazočnih.

Dijalog sa svećenicima

Papa Franjo ušao je u susret sa svećenicima oko 16.20 sati po lokalnom vremenu kako bi razmišljao o poteškoćama vremena – obilježenog posljedicama pandemije, sve većim siromaštvom, ratom i migracijama, kriznim situacijama mladih – pretvarajući sam grad u “teritorij misije”. .”

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa na Ekumenskoj Večernji: ‘Kršćansko putovanje prema jedinstvu ukorijenjeno u molitvi’

Katoličke vijesti

Papa Franjo potiče umjetnike veronske Arene da ponude ljubav, milosrđe, radost – Vatican News

Katoličke vijesti

Papina svibanjska molitvena nakana: Za formaciju redovnica i redovnika – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti