Papa se susreo s novakinjama i novacima međunarodne novicijatske škole Unije viših poglavara Italije
Biskupska konferencija

Papa se susreo s novakinjama i novacima međunarodne novicijatske škole Unije viših poglavara Italije

Tijekom redovite opće audijencije na Trgu sv. Petra u Rimu, u srijedu, 22. svibnja 2024., papa Franjo se, pozdravljajući talijanske hodočasnike, obratio novakinjama i novacima koji pohađaju međunarodnu novicijatsku školu u organizaciji USMI (Unione dei Superiori Maggiori di Italia – Unija viših poglavara Italije) zaželjevši da sve više i više prianjaju uz Krista i služe drugima u ljubavi.

Na kraju audijencije, pred samim ulazom u baziliku sv. Petra, Sveti Otac se – neočekivano – susreo s novakinjama, novacima i njihovim odgojiteljima.

O tome su na svojoj mrežnoj stranici izvijestile sestre Družbe Kćeri Božje Ljubavi Provincije Božje providnosti čije su članice bile nazočne na susretu s papom Franjom: „Radost je bila obostrana! Papa se radovao tolikim mladim odgajanicima iz čitavoga svijeta, a novakinje i novaci papi Franji koji ih je poticao na hrabrost i ustrajnost. Ovaj nenadan susret našoj s. Vinki Marović, učiteljici novakinja koja je imala priliku i osobno pozdraviti Papu, te s. Marini Petričević, novakinji koja pohađa novicijatsku školu, ostat će utisnut u srcima kao i bogatstvo koje pruža iskustvo međunarodnosti!“ (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Anglikanski i katolički biskupi ujedinjeni u pozivu na jedinstvo i poslanje

Katoličke vijesti

Nadbiskup Paul Richard Gallgher posjetio Kotorsku biskupiju

Katoličke vijesti

Proljetna korona svećenika Sutješkog dekanata

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti