Papa poziva brazilskog nadbiskupa na solidarnost zbog poplava
Papa

Papa poziva brazilskog nadbiskupa na solidarnost zbog poplava

Papa Franjo telefonirao je nadbiskupu poplavom pogođenog Porto Alegrea u Brazilu kako bi izrazio svoju solidarnost i blizinu onima koji su pogođeni katastrofom u državi Rio Grande do Sul, gdje je najmanje 137 ljudi umrlo, a više od 600 tisuća raseljeno.

Piše Vatican News

Broj poginulih u obilnim kišama koje su zahvatile južni Brazil od kraja travnja popeo se na 137. Broj raseljenih premašio je 600.000. Najdramatičnija situacija je u državi Rio Grande do Sul, na granici s Argentinom i Urugvajem, gdje se intenzitet oborina i dalje povećava te se očekuje pogoršanje u narednim satima.

Papina solidarnost

Papa Franjo je u telefonskom pozivu izrazio svoju blizinu svima koji pate od ove katastrofe koja pogađa uglavnom najsiromašnije ljude. U subotu, 11. svibnja, uputio je poziv nadbiskupu Jaimeu Spengleru iz Porto Alegrea, predsjedniku Nacionalne konferencije biskupa Brazila. Nadbiskup, koji je izrazio ganutost zbog Papine očinske geste, rekao je da je bio iznenađen što je primio poziv tijekom kojeg je Papa izrazio riječi utjehe za stanovništvo Rio Grande do Sula. “Izražavam svoju solidarnost”, rekao je Papa, “svima onima koji pate od ove katastrofe. Blizu sam vam i molim za vas.”

Konkretna pomoć

Papa je već izrazio svoju solidarnost s ljudima pogođenim obilnim kišama na kraju Regina Caeli u nedjelju, 5. svibnja. “Želim vas uvjeriti”, rekao je, “molim se za stanovništvo države Rio Grande do Sul, Brazil, koji je pogođen velikim poplavama, neka Gospodin primi mrtve i utješi njihove obitelji i one koji su morali napustiti svoje domove.”

Nadbiskup Spengler potvrdio je da je ta blizina popraćena opipljivom gestom pomoći, kako je objavila Apostolska nuncijatura u Brazilu, rekavši da je Sveti Otac izdvojio značajnu svotu za pomoć potrebitima.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Komunikacija mora biti “ljubazna i proročanska” da bi se razoružao sukob – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa čestitao Uskrs po julijanskom kalendaru – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa poziva župnike da postanu misionari sinodalnosti

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti