Papa poziva brazilske posvećene redovnike da se brinu za svoje zvanje – Vatican News
Papa

Papa poziva brazilske posvećene redovnike da se brinu za svoje zvanje – Vatican News

Papa Franjo upućuje pozdrav brazilskom Kongresu posvećenog redovničkog života i hvali njihove različite karizme za izgradnju poslanja Crkve.

Autor: Devin Watkins

Redovnice i redovnici u Brazilu slave 70. obljetnicu Konferencije redovnika i redovnica Brazila kongresom usredotočenim na temu: “CRB 70 godina: zahvalno sjećanje, misticizam, proročanstvo i nada”.

Papa Franjo poslao je u četvrtak poruku sudionicima, ohrabrujući njihova zvanja da služe Crkvi u latinoameričkoj naciji.

Papa je u svojoj poruci molio da Kongres posvećenog redovničkog života donese “obilne plodove u životu svake redovničke zajednice i Crkve u Brazilu”.

Rekao je da su redovnici i redovnice pokazali veliku predanost naviještanju Kristove Radosne vijesti.

“Zahvalan sam”, rekao je, “za neizmjerni dar poziva posvećenog života koji u svojim različitim karizmama obogaćuje crkveno zajedništvo i uvelike surađuje s poslanjem Crkve u cijelom svijetu.”

Čuvajte dar redovničkog poziva

Papa Franjo je dalje podsjetio da se “dar zvanja” mora čuvati i brinuti se svaki dan, kako bi redovnici i redovnice donosili plodove.

Pohvalio je izbor teme kongresa – “Ostanite u mojoj ljubavi” – riječi koje je Isus uputio svojim apostolima u noći prije nego što je umro.

“Da bismo dobro živjeli božanski poziv”, rekao je, “moramo ostati u Njegovoj ljubavi, kroz stalni dijalog s Isusom u svakodnevnoj molitvi i vjernosti zavjetima koji lijepo izražavaju naše posvećenje.”

Posvećeni život, dodao je Papa, ima sposobnost uočavanja ljepote kada je čvrsto ukorijenjen u Gospodinu.

Evanđeosko siromaštvo, rekao je, vodi do više slobode; čistoća oslobađa osobu da voli bez posjedovanja; i poslušnost nudi Isusov način pobjede nad našom težnjom za anarhijom.

Hrabro naviještati Evanđelje

Na kraju, papa Franjo je ohrabrio brazilske posvećene muškarce i žene da žive u sadašnjosti „podržani mistikom” svoje posebne karizme, dok ostaju predani naviještanju Evanđelja na proročki način.

„Ove želje i molitve povjeravam zagovoru Blažene Djevice Marije iz Aparecide, Majke posvećenih muškaraca i žena u Brazilu, koju od sveg srca blagoslivljam, također moleći da ne zaboravite moliti za mene.“

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa poziva švicarske gardiste da njeguju život u zajednici – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa studentima: Recite kako je Krist osvojio vaše srce – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Recimo svi ‘Dosta!’ Zaustavite rat na Bliskom istoku

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti