3 razloga za sudjelovanje u Tijelovskoj procesiji
Pitanja i odgovori o kršćanstvu

3 razloga za sudjelovanje u Tijelovskoj procesiji

separatorStvoreno pomoću programa Sketch.
Tijelovska procesija jedinstvena je prilika koju svi imamo da ispovjedimo svoju vjeru u stvarnu prisutnost Isusa u Presvetom Sakramentu.

Važan dio blagdana Tijelova na mnogim je mjestima euharistijska procesija koja obično vijuga oko četvrti koja okružuje određenu župnu crkvu.

Svi su pozvani na sudjelovanje u euharistijskoj procesiji koja se obično odvija nakon završne mise na Tijelovo.

Sudjelovanje u procesiji nije obveza, ali nudi jedinstvenu priliku za ispovijed vjere u stvarnu prisutnost Isusa u Presvetom Sakramentu.

Autor Heinrich Stieglitz daje tri duhovna razloga da sudjeluje u povorci u svojoj knjizi Crkvena godina: Razgovori s djecom:

1
Javno ispovijedati svoju vjeru u Euharistiju

Zašto slavimo Tijelovo? Prvo, zato što želimo otvoreno ispovijedati svoju vjeru u Presveti Sakrament. Naš je Gospodin stvarno i istinski prisutan u ovom divnom Otajstvu. To je naše uvjerenje i u tom uvjerenju ćemo živjeti i umrijeti. Naša vjera počiva na riječi Sina Božjega i Njegova je riječ istina. Da smo bili siromašni kao prosjaci, još uvijek bismo bili neizmjerno bogati posjedujući ovo uvjerenje. Kao što cvijeće okreće svoja lica prema suncu, tako se i naša srca okreću ovom izvoru svjetla i milosti. Ne trebamo se sramiti otvoreno i radosno pokazati svoju vjeru.

2
Javno častite i štujte Isusa

Zašto slavimo Tijelovo? Drugo želimo javno častiti i štovati Isusa u Presvetom Sakramentu. Sakrament ljubavi našega Gospodina prima mnogo sramote… Zbog svih ovih uvreda i grijeha želimo otvoreno i javno častiti i klanjati se Isusu.

Na sličan način na koji zaručeni parovi javno ispovijedaju svoju ljubav na dan vjenčanja, tako smo i mi potaknuti da javno ispovijedamo svoju ljubav prema Kristu na Tijelovo.

3
Javno zahvalite Isusu

Zašto slavimo Tijelovo? Treće jer želimo otvoreno zahvaliti našem Gospodinu. On je Vrhovno Biće, a ipak uvijek želi biti s djecom ljudi. Možemo mu doći i sve mu reći. On će nas saslušati i rado nam pomoći. On je Presveti, a ipak je Njegova želja da dođe u naša srca. Kakva je ovo velika ljubav i milost! Ne bismo li na svemu tome trebali uzvratiti dječjom i iskrenom zahvalnošću?

Ako vaša vlastita župna zajednica slavi Tijelovo procesijom, razmislite o tome da joj se pridružite i javno objavite svoju ljubav prema Bogu.

sainte thérèse de lisieux le jour de sa première pričest
CORPUS CHRISTI LONDON

Uživate li na Aleteiji?

Članci poput ovih besplatno su sponzorirani za svakog katolika uz podršku velikodušnih čitatelja poput vas.

Pomozite nam da nastavimo donositi evanđelje ljudima posvuda kroz poticajne katoličke vijesti, priče, duhovnost i još mnogo toga.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Odakle smeđi Gospin škapular?

Katoličke vijesti

Zašto svetog Bonifacija nazivaju apostolom Nijemaca

Katoličke vijesti

Što katolici moraju vjerovati o Trojstvu?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti