Papa piše mladima u Rumunjskoj: Budite nositelji nade, mudro koristite društvene medije
Papa

Papa piše mladima u Rumunjskoj: Budite nositelji nade, mudro koristite društvene medije

Papa Franjo odgovara na pismo koje su mu poslali mladi katolici u rumunjskoj biskupiji Iasi.

Vatikanske vijesti

U otvorenom pismu upućenom mladima Biskupije Iasi u Rumunjskoj, papa Franjo piše: “Budite nositelji nade i graditelji mostova, koristeći svaki alat koji vam je na raspolaganju da sijete dobrotu i ljubav u svijetu.”

Papine riječi došle su kao odgovor na pismo koje mu je sredinom svibnja uručio kardinal državni tajnik Pietro Parolin, koji je sudjelovao na biskupijskom susretu mladih u Iasiju 18. i 19. svibnja.

Koristite društvene mreže mudro

U svom pismu koje je objavila Rimokatolička biskupija Iasi, Sveti Otac također potiče mlade da koriste društvene mreže “hrabro i kreativno, prenoseći vrijednosti koje izgrađuju: prijateljstvo, mir, dijalog između etničkih skupina i kultura, obitelj i kršćanske vrijednosti .”

Upozorava ih da ne postanu robovi svojih pametnih telefona i ne završe zarobljeni u virtualnom životu nauštrb stvarnog života: “Idite u svijet, upoznajte ljude, slušajte njihove priče, pogledajte u oči svoje braće i sestara. Pravo bogatstvo leži u ljudskim odnosima koji se žive svakodnevno, u izravnom i iskrenom kontaktu.”

Nacionalni susret mladih

Na kraju, Papa poziva mlade katolike da sudjeluju na nacionalnom susretu mladih koji će se održati u rujnu u okrugu Brasov.

“Bit će to dragocjena prilika za zajednički rast u vjeri, razmjenu iskustava i jačanje vašeg kršćanskog putovanja”, piše, prije nego što završi molbom da se molite za njega: “Vaša duhovna potpora neprocjenjiv je dar koji mi pomaže služiti Crkva i čovječanstvo.”

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kina: Posvećenje novog biskupa Shaowua

Katoličke vijesti

Objavljen program posjeta pape Franje Belgiji i Luksemburgu

Katoličke vijesti

Papa Franjo: ‘Mir je odgovornost svih nas’ – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti