Papa moli za žrtve terorističkog napada u Iranu i za mir u svijetu
Papa

Papa moli za žrtve terorističkog napada u Iranu i za mir u svijetu

Papa Franjo moli za žrtve terorističkog napada u Iranu u kojem je poginulo gotovo 90 ljudi, a pritom se osvrće i na razorne ratove koji pustoše naš svijet.

Autor: Francesca Merlo

Obraćajući se vjernicima okupljenim na molitvi molitve Anđeo Gospodnji na Trgu svetoga Petra na svetkovinu Bogojavljenja Gospodinova, papa Franjo je molio za žrtve terorističkog napada u Iranu, a – prisjećajući se susreta koji se dogodio šezdeset godina prije u Jeruzalemu – za mir u svijetu.

Iran

Moleći za Iran, gdje su u terorističkom napadu u Kermanu ubijene 84 osobe, a više od 250 ranjeno, Papa je izrazio svoju blizinu “iranskom narodu, a posebno obiteljima brojnih žrtava terorističkog napada u Kermanu, mnogim ranjenima i svima onima koji su pogođeni ovom velikom tugom”.

Dana 3. siječnja 2024. dvije su bombe detonirane u razmaku od 15 minuta tijekom komemorativne ceremonije obilježavanja atentata na Qasema Soleimanija, iranskog generala, ubijenog na taj dan 2020. godine.

Dan nakon napada, takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napad u izjavi objavljenoj na Telegramu.

Mir u svijetu

Papa Franjo podsjetio je i na susret koji se dogodio prije šezdeset godina u Jeruzalemu. Prije šezdeset godina, upravo u ove dane, papa sveti Pavao VI. i ekumenski patrijarh Atenagora susreli su se u Jeruzalemu, razbivši zid nekomunikativnosti koji je stoljećima razdvajao katolike i pravoslavne“, rekao je, pozivajući sve nazočne da uzmu ovaj Susret kao pouka: “Učimo iz zagrljaja ta dva velikana Crkve na putu prema jedinstvu kršćana, moleći zajedno, hodajući zajedno, radeći zajedno”, rekao je Papa.

U svjetlu te “povijesne geste bratstva” papa Franjo je zamolio za molitve za mir na Bliskom istoku, u Palestini, u Izraelu, u Ukrajini, “u cijelom svijetu”, dodao je.

Ima “toliko žrtava ratova, toliko mrtvih, toliko razaranja”, naglasio je Papa, ponovivši još jednom “molimo se za mir”.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U susretu s armenskim biskupima papa Franjo moli za mir – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa modificira vatikanske pravosudne norme novim motu propriom

Katoličke vijesti

Papa kaže da je mir odgovornost cijele ljudske obitelji – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti