Papa Franjo uputio se u Veneciju u posjet ženskom zatvoru
Kršćanski život

Papa Franjo uputio se u Veneciju u posjet ženskom zatvoru

Papa Franjo će u travnju otići u Veneciju kako bi posjetio ženski zatvor u kojem je Sveta Stolica postavila svoj paviljon za Venecijanski bijenale, veliku međunarodnu izložbu suvremene umjetnosti.

Papa će na jednodnevni izlet otići 28. travnja, navodi se u zajedničkom priopćenju Dikasterija za kulturu i obrazovanje i Venecijanskog patrijarhata od 13. veljače.

Posjetit će paviljon Svete Stolice u ženskom zatvoru Giudecca te će se susresti s crkvenom zajednicom Patrijaršije, rečeno je. Detalji konačnog programa trebali su biti “uskoro objavljeni”.

Zatvor, koji je nekada bio drevni samostan, nalazi se na otoku Giudecca, južno od povijesnog središta Venecije. Uz pomoć lokalne zadruge, zatvorenici uzgajaju organske proizvode za prodaju javnosti, kao i proizvode kozmetiku, torbe i modne dodatke od recikliranih PVC proizvoda, te prilagođenu odjeću i predmete sa sitom.

Paviljon Svete Stolice posvećen je temi ljudskih prava i onima koji žive na rubu društva, “gdje naše oči rijetko završe”, stoji u priopćenju dikasterija 8. veljače.

Događaj traje od 20. travnja do 24. studenoga s naslovom “S mojim očima”, nadahnut papinim inzistiranjem da ljudi izađu izvan svoje zone komfora i obrate pozornost na stvarnosti koje se zanemaruju i često izostavljaju iz kulturnih rasprava, rečeno je .

U paviljonu će biti izložena djela međunarodnih umjetnika, uključujući pokojnu Coritu Kent, pop umjetnicu i bivšu američku članicu Sestara Bezgrešnog Srca, te američku glumicu Zoë Saldaña-Perego i njezinog supruga, talijanskog filmskog redatelja i umjetnika Marca Perego-Saldaña .

Franjina posljednja putovanja u Italiju bila su 2022. godine kada je posjetio Materu na završetku 27. nacionalnog euharistijskog kongresa, Asiz na događaju “Ekonomija Francesca” i L’Aquilu na otvaranje svetih vrata bazilike.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ugostitelj Johnny Blancher iz New Orleansa — s korizmenim receptom za Oysters Bleu

Katoličke vijesti

Vjera je racionalna, a fikcija može biti istinita

Katoličke vijesti

Komentar gosta iz Palestine: Neka crkve igraju ulogu u pomirenju u Gazi i Kijevu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti