Papa Franjo susreo se s prelatom Opusa Dei monsinjorom Fernandom Ocárizom
Europa

Papa Franjo susreo se s prelatom Opusa Dei monsinjorom Fernandom Ocárizom

Osoblje ACI Prensa, 24. lipnja 2024. / 17:30

Tiskovni ured Svete Stolice izvijestio je da je papa Franjo u ponedjeljak primio “generalnog moderatora” Opusa Dei, monsinjora Fernanda de Ocáriza, u pratnji monsinjora Mariana Fazia, pomoćnog vikara Prelature.

Naziv “generalni moderator” koristi se od posljednjeg motu propria pape Franje o Opusu Dei i koristi se naizmjenično s tradicionalnim nazivom prelat, kako je Clara Fontan iz komunikacija objasnila ACI Prensi, CNA-ovom partneru za vijesti na španjolskom jeziku. ured Opusa Dei u Rimu.

Prelatura izvijestio na svojoj web stranici da je „tijekom audijencije prelat izvijestio Papu o radu koji se odvija s Dikasterijom za kler na prilagodbi statuta, ističući obiteljsko ozračje i otvoreni dijalog u kojem se te zadaće ostvaruju. Papa ih je potaknuo da nastave raditi s tim stavom dijaloga i suradnje.”

Prelatura je rekla da je Ocáriz također objasnio papi Franji “neke aspekte pripreme za stotu obljetnicu Opusa Dei” koja će se slaviti 2028. Osobito se osvrnuo na “regionalne skupštine” koje se održavaju tijekom ove godine uz sudjelovanje “ svi članovi Opusa Dei zajedno s mnogim prijateljima i suradnicima.”

Ocáriz je papi Franji prenio i pojedinosti o njegovom skorom putovanju u Južnu Ameriku.

“Papa ga je potaknuo da bude vrlo blizak ljudima, posebno u zemljama gdje ima više patnje ili gdje je rad evangelizacije teži”, i podsjetio na samopožrtvovni rad koji su obavljali različiti članovi Opusa Dei u tim zemljama. zemalja, naznačila je prelatura.

„Audijencija, koja je trajala oko pola sata, protekla je u ozračju topline i ljubavi Svetoga Oca, koji je prelatu i pomoćnom vikaru udijelio svoj srdačni blagoslov“, zaključila je prelatura.

Ova priča je prvi put objavljen od strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Nicolás de Cárdenas

Nicolás de Cárdenas dopisnik je ACI Prensa iz Španjolske od srpnja 2022. U svojoj novinarskoj karijeri specijalizirao se za društveno-religijske teme, a radio je i za lokalne i međunarodne civilne udruge.

Walter Sánchez Silva

Walter Sánchez Silva stariji je pisac za ACI Prensa (https://www.aciprensa.com). S više od 15 godina iskustva izvještavao je s važnih crkvenih događaja u Europi, Aziji i Latinskoj Americi za vrijeme pontifikata Benedikta XVI. i pape Franje. E-mail: [email protected]

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

The Cube – najnovije epizode, najnovije vijesti i ažuriranja o | Euronews

Katoličke vijesti

Od alkoholičara do budućeg sveca: nadahnuto obraćenje Irca Matta Talbota

Katoličke vijesti

Knjiga vatikanskog poglavara doktrine koja opisuje orgazme podijelila je katolike

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti