Papa Franjo izražava blizinu žrtvama eksplozije i požara u skladištu goriva u Gvineji.
Svijet

Papa Franjo izražava blizinu žrtvama eksplozije i požara u skladištu goriva u Gvineji.

Tijekom opće tjedne srijede 20. prosinca, papa Franjo skrenuo je svoje misli na Gvineju, gdje je eksplozija u glavnom skladištu goriva ostavila za sobom najmanje 18 mrtvih i stotinu teško ozlijeđenih osoba. Papa je izrazio blizinu obiteljima poginulih i ozlijeđenih u eksploziji u Conakryju, glavnom gradu Gvineje.

Vatikanske vijesti.

“Nakon teške eksplozije u Conakryju, koja je odnijela mnoge žrtve, izražavam svoju blizinu obiteljima poginulih i ozlijeđenih”, rekao je Sveti Otac tijekom tjedne opće audijencije održane u dvorani Pavla VI. u Vatikanu. Potom je molio da ih Bog podrži i očuva u nadi, pozivajući narod Gvineje da “dodirne svojim prstom Božju blizinu u jaslicama i primi njegovu radost”.

Sve veći broj smrtnih slučajeva

U noći s nedjelje, 17. prosinca, na ponedjeljak, 18. prosinca, eksplozija i požar u glavnom skladištu nafte u Gvineji usmrtili su 18 ljudi, a 212 ih je ozlijeđeno. Eksplozija u Conakryju, glavnom gradu Gvineje, sada izaziva zabrinutost oko opskrbe gorivom u zemlji.

Vlada je najavila “minimalno” ponovno otvaranje administrativnih ureda u središtu Conakryja i nastavak opskrbe gorivom u cijeloj zemlji.

Pomoć žrtvama

UN je također mobilizirao volontere kojima su se pridružili spasilački timovi i humanitarni radnici kako bi pomogli žrtvama eksplozije i požara.

Državni državni odvjetnik otvorio je sudsku istragu kako bi utvrdio uzrok požara.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo: Prva svetica u Argentini pokazuje nam ‘put svetosti’

Katoličke vijesti

‘Ovdje imamo veliki nered’

Katoličke vijesti

U burnom stanju Unije, Biden poziva na pomoć Ukrajini, zakon o pobačaju i reforme imigracije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti