Papa Franjo blizak obiteljima i žrtvama smrtonosnog požara u Valenciji
Papa

Papa Franjo blizak obiteljima i žrtvama smrtonosnog požara u Valenciji

Papa Franjo kaže da se moli za žrtve i sve one koji su pogođeni požarom u dva stambena tornja u istočnom gradu Valenciji, gdje je potvrđena smrt četvero ljudi, a mnogi drugi se vode kao nestali.

Autor: Linda Bordoni

Papa Franjo “pomno prati vijesti o strašnom požaru u stambenoj zgradi u Valencijinom predgrađu Campanar u istočnoj Španjolskoj, u kojem su već izgubljeni životi” i uvjerava sve pogođene u svoju duhovnu blizinu i molitve.

Papine riječi zabrinutosti i bliskosti stigle su u petak u telegramu, koji je u njegovo ime potpisao kardinal državni tajnik Pietro Parolin, a upućen je nadbiskupu Valencije Enriqueu Benaventu Vidalu.

Potvrđeno je da su četiri osobe poginule, a 14 se još vode kao nestali nakon požara koji je u četvrtak izbio u stambenom kompleksu od 14 katova.

Papa je rekao da, “preporučujući duše preminulih božanskom milosrđu”, uvjerava “narod Valencije i sve obitelji pogođenih u svoju duhovnu blizinu, te moli Gospodina da im da snage u ovom trenutku boli. .”

Također je rekao da se moli za potporu vatrogascima i onima koji sudjeluju u operacijama potrage i spašavanja.

“S tim osjećajima”, zaključuje telegram, Papa zaziva zagovor zaštitnice Valencije, Nuestre Senora de Los Desamparados, i španjolskog zaštitnika svetog Josipa, te udjeljuje svoj apostolski blagoslov kao zalog nade u uskrslog Krista.

Tri dana žalosti

Petnaest osoba je zbrinuto zbog ozljeda, a pet ih je u petak ostalo u gradskim bolnicama, uključujući četiri vatrogasca. Rečeno je da su svi stabilni.

Vlasti su proglasile trodnevnu žalost, a premijer Pedro Sánchez posjetio je mjesto nesreće, obećavši podršku unesrećenima i izrazivši zahvalnost vatrogascima i vojnom osoblju koji su radili na gašenju požara.

Nije bilo odmah poznato koliko je ljudi bilo u dvije zgrade kada je izbio požar, ali se vjeruje da su deseci izgubili svoje domove i imovinu. Kompleks je imao oko 140 stanova.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa zahvaljuje koncertu ‘Cadena 100’ za pomoć u promicanju mira

Katoličke vijesti

Papa Franjo prisjeća se patničke Ukrajine i Svete zemlje

Katoličke vijesti

Papa: Na Božić smo blizu braće i sestara koji pate u ratu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti