Papa će napisati dokument o Presvetom Srcu za svijet koji je ‘izgubio srce’
Papa

Papa će napisati dokument o Presvetom Srcu za svijet koji je ‘izgubio srce’

Papa Franjo kaže da će u rujnu objaviti dokument posvećen Presvetom Srcu Isusovu.

Autor: Linda Bordoni

Papa Franjo najavio je da se priprema napisati dokument posvećen toj pobožnosti kako bi “osvijetlio put crkvene obnove, ali i rekao nešto značajno svijetu koji je, čini se, izgubio srce”.

Govoreći tijekom tjedne opće audijencije – svoje prve u lipnju, mjesecu posvećenom Presvetom Srcu – podsjetio je da je prošlog 27. prosinca obilježena 350. obljetnica prvog viđenja Presvetog Srca Isusova svete Margarete Marije Alacoque.

Kazao je da su na taj datum započela slavlja ove pobožnosti u mnogim zemljama svijeta, a da će završiti 27. lipnja sljedeće godine.

Iz tog razloga, rekao je Papa, on priprema “dokument koji okuplja dragocjene refleksije prethodnih učiteljskih tekstova i dugu povijest koja seže do Svetog pisma, kako bi danas, cijeloj Crkvi, ponovno predstavio ovu pobožnost punu duhovne ljepote. ”

„Vjerujem da će nam biti vrlo korisno razmišljati o raznim aspektima Gospodinove ljubavi koji mogu osvijetliti put crkvene obnove; ali i reći nešto značajno svijetu koji kao da je izgubio srce”, rekao je.

Stoga je papa Franjo zamolio vjernike da ga prate molitvom u ovo vrijeme priprave, s nakanom da se ovaj dokument objavi u rujnu sljedeće godine.

Molitve za mir

Na općoj audijenciji papa Franjo je također obnovio apel za mir u svijetu, zamolivši vjernike da mu se pridruže u molitvi.

“Molimo Gospodina zagovor Njegove Majke za mir”, rekao je dodavši, kao i mnogo puta, molitve za “Mir u napaćenoj Ukrajini, mir u Palestini, u Izraelu, mir u Mjanmaru…”

“Pomolimo se da nam Gospodin podari dar mira i da svijet ne pati toliko zbog ratova”, molio je papa Franjo.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa svjetovnim svećenicima misionarima: Budite u svijetu, za svijet

Katoličke vijesti

Papa se susreo s predsjednikom Crne Gore Milatovićem – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo oplakuje živote izgubljene u smrtonosnom potresu u Japanu – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti