Otvaraju se registracije za ‘prekretnicu’ Nacionalni euharistijski kongres 2024
Svijet

Otvaraju se registracije za ‘prekretnicu’ Nacionalni euharistijski kongres 2024

Osoblje CNA, 16. veljače 2024. / 14:00 sati

U četvrtak su otvorene prijave za Nacionalni euharistijski kongres 2024., “prekretnicu” u trećoj godini inicijative Američke konferencije katoličkih biskupa (USCCB) za obnovu Katoličke crkve kroz euharistiju.

Petodnevni kongres održat će se u Indianapolisu od 17. do 21. srpnja na stadionu Lucas Oil, koji ima kapacitet od gotovo 70.000 gledatelja.

“Nacionalni euharistijski kongres je trenutak prekretnice trogodišnje inicijative USCCB-a osmišljene da obnovi Katoličku Crkvu u Sjedinjenim Državama donoseći susret sa živim Gospodinom Isusom Kristom u svetoj Euharistiji,” izjavio je 15. veljače. priopćenje organizatora događaja.

Ovogodišnji skup je 10. nacionalni euharistijski kongres u SAD-u, ali prvi od početka Drugog svjetskog rata.

“Bog ovdje čini nešto veliko”, rekao je Tim Glemkowski, izvršni direktor Nacionalnog euharistijskog kongresa, u izjavi. “Nadamo se da ovaj pokret Duha Svetoga donosi ozdravljenje, obraćenje i jedinstvo našoj Crkvi.”

Dodatni događaji održat će se na drugim mjestima unutar pješačke udaljenosti od stadiona, kao što su Gainbridge Fieldhouse i Indiana Convention Center. Kongresni centar ugostit će prodajnu dvoranu s više od 200 katoličkih organizacija i obrtnika.

Glemkowski je uputio “otvoreni poziv za katolike diljem zemlje”. Registrirani sudionici imat će pristup svim događanjima Kongresa, uključujući katehetske sesije, prekide, misno sjedenje u areni i večernje koncerte.

Kongres će također biti prilagođen obiteljima, s posebnim programom za djecu od 12 do 18 godina.

“Postoji moć kada se katolici okupljaju u bogoslužju i molitvi prije euharistije — Isus će ganuti, ne samo u našim srcima, već će donijeti nadu i iscjeljenje kroz našu molitvu svijetu kojem je to očajnički potrebno,” istaknuo je Joel Stepanek, glavni časnik misije Nacionalnog euharistijskog kongresa, u izjavi.

Kongres će imati tri voditelja ceremonije, uključujući Montse Alvarado, predsjednika i glavnog operativnog direktora CNA-ove matične tvrtke, EWTN News, Inc.; Sestra Miriam James Heidland, SOLT, voditeljica podcasta “Abiding Together”; i otac Josh Johnson, voditelj podcasta “Ask Father Josh”.

Govornici događaja uključuju Winona-Rochester, Minnesota, biskupa Roberta Barrona; trenutni apostolski nuncij Svete Stolice u Sjedinjenim Državama, kardinal Christophe Pierre; Crookston, Minnesota, biskup Andrew Cozzens, koji predvodi Euharistijsku obnovu; nadbiskupije New Yorka pomoćni biskup Joseph Espaillat; i Ascension Presents domaćin otac Mike Schmitz.

Ostali govornici su redovnice i vjernici laici. Potpuni popis govornika možete pronaći na Kongresu web stranicazajedno s preliminarnim rasporedom.

EWTN nudi a registracija s posebnim popustom od 60 USD popusta na ukupne troškove registracije.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kardinal McElroy: Katolici imaju ‘rigoroznu obvezu’ pratiti LGBTQ osobe

Katoličke vijesti

Hodočasnici koji su hodali Camino de Santiago oborili su rekord 2023

Katoličke vijesti

S početkom 2024. zakonodavci nastavljaju s naporima da zaštite maloljetnike od transrodnih postupaka

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti