Osnaživanje redovnica kao glasnica promjene – Vatican News
Svijet

Osnaživanje redovnica kao glasnica promjene – Vatican News

“U našem brzom svijetu moramo slaviti nevjerojatan rad predanih redovnica i osnažiti ih da nastave trčati naprijed.” Sestra Jane Wakahiu istinska je žena nade, ne samo za katoličke sestre, već i za sve koji nastoje napraviti razliku u svijetu.

S. Roselyne Wambani Wafula, fsp

“Kao katoličke sestre, pozvane smo služiti onima koji su najranjiviji. Potpora Zaklade Hilton omogućuje nam da pojačamo naše napore i dopremo do onih kojima je najpotrebnija. Naša predanost ublažavanju patnje i poticanju pozitivne promjene nastavlja nadahnjivati ​​i osnaživati ​​milijune širom svijeta globus”, objašnjava sestra Jane.

Sestra Jane Wakahiu, članica Malih sestara svetog Franje i pridružena potpredsjednica za programe Zaklade Conrad N. Hilton, kao i voditeljica Inicijative katoličkih sestara, donosi jedinstvenu perspektivu u svijet filantropije.

Nedavno su Vatican News imali privilegiju intervjuirati s. Jane o važnoj ulozi Zaklade Hilton u osnaživanju katoličkih sestara diljem svijeta.

Poslušajte ulomak iz našeg razgovora sa s. Jane Wakahiu

Moć komunikacije

“Zašto tako značajan fokus na katoličke sestre i komunikaciju?” ispitivač je upitao.

S. Jane’s pronicljivo i provokativno odgovara: “Komunikacija je ključna za sve što radimo. To posebno vrijedi za one koji služe Crkvi.”

Inicijativa katoličkih sestara prepoznaje ovu novu stvarnost. Tihe snage za dobro, katoličke sestre posvećuju svoje živote čovječanstvu. Ipak, njihovi se glasovi često gube.

“Za razliku čak i prije deset godina”, objašnjava sestra Jane, “u današnjem svijetu komunikacija je kamen temeljac učinkovite službe. Važno je kako se povezujemo i dijelimo poruku vjere”, rekla je.

Sposobnost dijeljenja poruke nade, zagovaranja marginaliziranih i povezivanja sa zajednicama leži u jasnoj i uvjerljivoj komunikaciji.

“Opremanje naših sestara vještinama za učinkovitu komunikaciju više nije luksuz; to je nužnost. Katoličke sestre postaju snažni glasovi za društvenu pravdu, obrazovanje i izgradnju mira.”

Hodanje razgovora

Koji su specifični načini na koje Inicijativa katoličkih sestara osnažuje sestre u komunikaciji?

„Nudimo razne programe“, objašnjava s. Jane.

“Oni se kreću od radionica o angažmanu na društvenim medijima do inicijativa za medijsku obuku. Organiziramo radionice i obuku u različitim područjima komunikacije, od društvenih medija i digitalnog pripovijedanja do medijske pismenosti i učinkovitog pisanja potpora.”

“Ove vještine osnažuju sestre da podijele svoje priče, podignu svijest o potrebama svojih zajednica i naposljetku, osiguraju financiranje za njihov ključni rad. Također olakšavamo prilike sestrama da surađuju i uče jedna od druge.”

Uspješne priče

Intervju je zatim prešao na utjecaj Inicijative katoličkih sestara. Lice s. Jane ozarilo se osmijehom znajući da smo mnogi od nas korisnici projekta Pedesetnice i više od toga.

“Svjedoci smo nevjerojatnih promjena,” rekla je. “Sestre koje su se nekoć borile snalaziti se u složenosti društvenih medija sada ih učinkovito koriste za povezivanje sa svojim zajednicama i podizanje svijesti o kritičnim problemima. Drugi su usavršili svoje komunikacijske vještine i pronašli moćne glasove kao zagovornici onih koji nemaju glasa.”

Izvan brojeva

“Iako je pad broja sestara stvarnost, ne bismo smjeli propustiti previdjeti širu sliku.” izjavila je.

“Moramo pomaknuti fokus na vitalnost, kvalitetu i utjecaj onih koji aktivno služe, slaviti njihovu predanost i osnažiti ih resursima koji su im potrebni da nastave svoj vitalni rad. Njihov utjecaj na svijet je neporeciv.”

Usluga s razlikom

Zaklada koju je 1944. godine osnovao vizionarski hotelijer Conrad Hilton i nastavlja služiti onima koji žive u nepovoljnim uvjetima. Zaklada se bavi pitanjima kao što su beskućništvo, obrazovanje, rano djetinjstvo, migracija i globalno zdravlje.

Tračak nade

“Toliko se dobrog posla radi”, zaključuje sestra Jane.

“Potrebe su velike, a prilike za služenje bezgranične. Usredotočimo se na širenje ovih priča, poticanje mladih žena da razmotre život služenja i podupiranje sestara koje već mijenjaju priču, osiguravajući da nasljeđe ublažavanja patnje nastavlja za generacije koje dolaze.”

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Profesorica Ave Maria: Dan planeta Zemlje zahtijeva puni angažman katolika i viziju punu nade

Katoličke vijesti

Haig, bivši predsjednik dvaju američkih jezuitskih sveučilišta, umro je u 95

Katoličke vijesti

Francuski biskupi osuđuju novi zakon o pomoći pri umiranju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti