Održan obiteljski dan u Odžaku
Biskupska konferencija BiH

Održan obiteljski dan u Odžaku

U nedjelju, 12. svibnja 2024. g. u župi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku održan je obiteljski dan pod naslovom „Obitelji, postani to što jesi“, kojeg su, uz župnika domaćina preč. Iliju Orkića, organizirali Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije.

Susret je počeo sv. Misom u 11 sati, koju je predslavio preč. Orkić, a pod kojom je propovijedao vlč. Ante Vrhovac, povjerenik za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon pauze za kavu i upoznavanja prisutnih program je nastavljen katehezom „Bez supružnika nema Crkve“, koju je održao vlč. Vrhovac. U katehezi se nastojalo pomoći prisutnim supružnicima da jasnije vide u čemu je posebnost kršćanskog braka. Ona se nalazi u njegovoj sakramentalnoj dimenziji, po kojoj supružnici u svojoj ljubavi uprisutnjuju samu ljubav Krista za Crkvu.

Uslijedio je ručak i kratki predah za sve prisutne, a potom su supružnici Franjo i Ivka Bosnić, koji će uskoro proslaviti 50 godina braka, dali svjedočanstvo svoje bračne ljubavi svim prisutnim.

Zadnji dio programa bio je posvećen radionicama vezanim za komunikaciju u braku kroz koje je prisutne supružnike vodila dr. sc. Jelena Brkić Šmigoc, psihologinja. Naglas je bio stavljen na sposobnosti slušanja drugoga, načina slanja poruke drugom, te jačanu bračnog „mi“.

Po završetku programa sudionici su imali priliku podijeliti svoj doživljaj proživljenog dana, ističući ono što im je pomoglo za još revnije življenje njihovog bračnog i obiteljskog života.

Napomenimo još da je za djecu bio organiziran poseban program, za kojeg se pobrinuo i kojeg je vodio vlč. Sandro Jurešić, župni vikar u Odžaku. (kta/a.v.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Katoličke župe Grada Konjica organizirale tradicionalno božično druženje

Katoličke vijesti

Caritas biskupije Banja Luka održao obuku potpore skrbnicima osoba s demencijom u obiteljima

Katoličke vijesti

Salezijanci u Ukrajini osnovali nogometnu momčad sastavljenu od osoba s amputacijama

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti