Novi broj katedralnog lista “Naša Gospa” – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Novi broj katedralnog lista “Naša Gospa” – Dubrovačka biskupija

Novi 63. broj katedralnog lista „Naša Gospa“ tiskan je uz svetkovinu Božića 2023. godine i donosi pregled važnijih događaja ove župe kroz proteklu godinu.

U uvodniku katedralni župnik don Marin Lučić razmišlja o tome kako je Gospa pohranjivala i prebirala događaje u svom srcu te podsjeća na neke od njih, neodvojive od Isusa, koje evanđelja opisuju. Povezuje to slikovito s mnoštva događaja koje je župna zajednica u srcu pohranila, pa ih sada kroz župni list ima prigodu prebirati.

Katedralni župnik navodi personalne promjene koje su se dogodile u župi kroz protekli period poput odlaska župnog vikara don Davida Marjanovića na službu župnika u Trstenom i dolazak novoga župnog vikara don Darka Kovačevića. Spominjući događaj ređenja dvojice novih đakona, don Ivana Galjufa i don Petra Markića, napominje kako don Petar đakonsku godinu služi u katedralnoj župi. Župnik spominje i dijamantnu misu don Slavka Grubišića te navodi kako se u župu odnosno u rezidenciju Družbe Isusove nakon 15 godina vratio p. Marijan Bešlić, a u zajednicu sestara Kćeri Milosrđa u Biskupskoj  palači stigla je s. Petra Lenkić.

Uz Božićnu poruku dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića u novom broju se donose naglasci iz pobudnice pape Franje o sv. Tereziji Djeteta Isusa, koja štuje u dubrovačkoj katedrali, kao i neke druge papine poruke. U novom broju se može pročitati i nekoliko razgovora s osobama koje su svojim djelovanjem vezane uz katedralnu župu. Tu je i izvješće o radu Bratovštine Presvetog Sakramenta te vijesti s brojnih događaja kao i drugi zanimljivi tekstovi. Novi broj je također bogato opremljen fotografijama.

A.T.

Katedralni list može se uzeti na stoliću za tisak u Katedrali, u Sv. Andrije i u Sv. Jakova te preuzeti u pdf formatu ili ovdje prelistati na mrežnim stranicama dubrovačke katedrale:

https://katedraladubrovnik.hr/2023/12/23/novi-broj-katedralnog-lista-nasa-gospa/

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Gospić: U nedjelju nakon SHKM-a biskup Glasnović slavio misu u katedrali – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Premještaji svećenika u župama Dubrovačke biskupije – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Duhovska bdjenja u crkvama – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti