Blato: Božićni koncert HGU “Sv. Vincenca” – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Blato: Božićni koncert HGU “Sv. Vincenca” – Dubrovačka biskupija

Na blagdan Nevine dječice u četvrtak 28. prosinca u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu na Korčuli ponovno je održan je Božićni koncert Hrvatske glazbene udruge “Sv. Vincenca”. Na koncertu su pored puhačkog orkestra HGU “Sv. Vincenca” sudjelovali i ostali glazbeni ansambli župe Svih svetih u Blatu: dječji župni zbor “Stope”, župni zbor mladih “Stope” i Mješoviti pjevački zbor župe Svih svetih.

Koncert je započeo uvodnom izvedbom domaćina HGU »Sv. Vincenca« hrvatske narodne skladbe Radujete se narodi. Voditeljice  koncerta vjeroučiteljica prof. Tončica Govorko pozdravila je okupljene, a tijekom koncerta obratio im se i kanonik Stolnog kaptola i župnik župe Svih Svetih Blato don Željko Kovačević.

Koncertu su uz brojnu publiku nazočili i don Hrvoje Katušić, župnik župe Vela Luka, dr. don Josip Knežević, prof. KBF-a  u Sarajevu koji ovi dana boravi u župi kao ispomoć u blagoslovu obitelji, đakon don Ivan Galjuf koji je svoj đakonski praktikum obavlja u ovoj župi, te redovnice iz Samostana Družbe Kćeri Milosrđa na čelu s predstojnicom  s. Danijelom Škoro. Također su prisustvovali općinski načelnik  Ante Šeparović te predsjednik Općinskog Vijeća Želimir Bosnić.

Orkestrom je ravnao Tonči Oreb, a zborovima s. Danijela Škoro koja je bila i klavirska pratnja dječjem zboru, dok je mješovitom zboru svirao Frano Bosnić.

Okupljenima je pročitana i prigodna čestitka dvaju sarajevskih nadbiskupa koji su prijašnjih godina boravili u župi: kardinala Vinka Puljića  i nadbiskupa Tome Vukšića. Publici su također predstavljeni i novi članovi orkestra.

Predsjednik HGU-a Teo Šeparović uime orkestra  čestitao je 20. obljetnicu djelovanja zboru mladih „Stope“ te voditeljici  zbora uručio prigodni poklon. Zborovoditeljica s. Danijela Škoro je zahvalila, a prigodnim riječima obratio se i kanonik Kovačević koji je istaknuo i 30 godina postojanja i djelovanja HGU Svete Vincence.

Potom je uslijedilo završno obraćanje voditeljice programa koja je na kraju uputila riječi  zahvale  članovima orkestra,  zborašima , prof. Gabrijelu iz Čare te članovima Narodne glazbe Vela Luka koji su kao ispomoć na  ovom koncertu.

Medijska grupa župe Blato

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Misa na Gorici sv. Vlaha u znaku zahvalnosti za Festu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Dubrovačka biskupija objavila Financijsko izvješće za 2021. i 2022. godinu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Maturanti Dubrovnika slavili misu zahvalnicu na završetku srednjoškolskog obrazovanja – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti