Naoružani napadač prekinuo misu prve pričesti u Louisiani
Svijet

Naoružani napadač prekinuo misu prve pričesti u Louisiani

Prva misa pričesti u katoličkoj crkvi Svete Marije Magdalene u Abbevilleu, Louisiana, prekinuta je 11. svibnja nakon što je tinejdžer pokušao ući u crkvu s puškom. Župljani su spriječili mladića da uđe u crkvu u kojoj se 60 djece pripremalo za prvu pričest. Policija je privela osumnjičenika, a trenuci kaosa uhvaćeni su na prijenosu uživo crkve dok su pretraživali prostorije kako bi vidjeli postoje li druge prijetnje.

Video prikazuje osobu kako prilazi ocu Nicholasu DuPreu, suradniku župnika u St. Mary Magdalen, oko 48 minuta nakon službe. Nakon što je čovjek šapnuo poruku ocu DuPreu na uho, svećenik traži od župljana da sjednu i vodi ih u molitvi Zdravo Marije. Policija je ubrzo nakon toga ušla u crkvu i rekla župljanima da jesu “priveli mladića”, da je “u pritvoru” te da se “smire i samo priđu svom djetetu i idu polako”.

Šef policije Abbevillea Mike Hardy rekao je lokalnim vijestima da je 16-godišnji dječak nakon ispitivanja odveden u bihevioralni centar Opće bolnice Abbeville na liječničku procjenu. Navodno je optužen za teroriziranje i dvije točke za posjedovanje vatrenog oružja od strane maloljetnika.

“Zahvalni smo Bogu što je izbjegnuta tragedija na misi prve pričesti za djecu svete Marije Magdalene u Abbevilleu”, rekao je biskup J. Douglas Deshotel iz Lafayettea, Louisiana, u izjavi objavljenoj na Facebooku. “Brza reakcija policije u Abbevilleu i budnih župljana izvrstan je primjer brige za najugroženije u našoj zajednici. Molimo za prestanak svih prijetnji nasiljem nad nedužnim ljudskim životima.”

Dodatno priopćenje poslano župljanima Svete Marije Magdalene navodi: “Jutros je naša ceremonija prve pričesti prekinuta kada je sumnjiva osoba otvorila stražnja vrata. Župljani su se odmah suočili s pojedincem, ispratili su ga van i pozvali policiju. pojedinca je brzo uhitila policija u Abbevilleu i nakon što su ga uhitili, policija je ušla u crkvu kako bi se uvjerili da nema dodatne opasnosti Nevjerojatno smo zahvalni i župljanima i policajcima na brzom djelovanju kako bi osigurali sigurnost svih.”

U izjavi se nastavlja: “Načelnik Mike Hardy vodi istragu u suradnji s uredom šerifa župe Vermilion i uz pomoć FBI-a. Zbog velikog opreza, na svim nadolazećim misama imat ćemo uniformirane snage reda. Pozivamo prvopričesnike da prime Prvu svetu pričest na kojoj god misi odluče ovaj vikend, zahvalni smo za sve molitve za našu zajednicu Svete Marije Magdalene.”

Kasnije poslijepodne 11. svibnja, DuPre je objavio sliku oltara crkve na Facebooku s naslovom: “Vraćam se na najsigurnije mjesto na zemlji, pored Njegovog Svetog Križa i Njegove Majke. Vidimo se na Misa u 16 sati.”

Potaknuo je župljane da ispod objave komentiraju kojoj će misi prisustvovati ovog vikenda, rekavši: “Nećemo odustati od svetog tla naših srca ili naše Katoličke crkve Svete Marije Magdalene da se bojimo. Hvala vam svima na vašim molitvama i podršci! “

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo stvara ‘novu’ biskupiju u Kini, prihvaćajući granice koje je nacrtao Peking

Katoličke vijesti

Razmišljanje o Gospodnjem danu: ‘Slijedi vođu’

Katoličke vijesti

Anglikanski i katolički biskupi ujedinjuju se u pozivu na jedinstvo i poslanje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti