NAJAVA 27. 2. Dva predavanja dr. don Borisa Vidovića uz Tjedan psihologije – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

NAJAVA 27. 2. Dva predavanja dr. don Borisa Vidovića uz Tjedan psihologije – Dubrovačka biskupija

U sklopu obilježavanja Tjedna psihologije (od 18. do 25. siječnja 2024.) Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije u utorak 27. veljače organizira dva predavanja, a predavač će biti dr. sc. don Boris Vidović.

Predavanje za svećenike i redovnika održat će se u Biskupijskom sjemeništu s početkom u 11 sati, a tema će biti „Svećenici u raskoraku“.

Predavanje za sve vjernike i zainteresirane građane upriličit će se u dvorani Ivana Pavla II. s početkom u 19.30 sati na temu „Što nam konflikti govore?“

Don Boris Vidović je svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Rođen je 1972. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 1998. godine na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, a 2000. diplomirao je teologiju na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Te godine je zaređen za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije. Kao pastoralni vikar služio je u župi Svetog Spasa na Mejašima u Splitu. Tu službu obavljao je do 2002. godine kada je otišao u Rim na studij psihologije na Papinskom sveučilištu Salesiana. Magistrirao je 2007. s temom „Doprinos logoterapije kognitivno-biheviorističkoj terapiji u liječenju PTSP-a“.

Na KBF-u u Splitu predavao je od 2007. godine. Od veljače 2011. do kolovoza 2017. obnašao je službu rektora Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu. U Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Splitsko-makarske nadbiskupije volontirao je od 2014. do 2016. godine, a u veljači 2015. stekao je naslov Logoterapeut. Doktorirao je 2018. godine na Papinskom sveučilištu Salesiana u Rimu na temu „Egzistencijalna analiza post-traumatskoga stresnog poremećaja. Projekt za logoterapijski pristup“. Od rujna 2018. ponovno volontira u BIOS-u Splitsko-makarske nadbiskupije.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

NAJAVA 17. – 19. 3. Proslava sv. Josipa u Veloj Luci i oratorij “Za križen” – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Nightfever u katedrali: Veličina čovjeka nije u bogatstvu, već u sličnosti s našim Učiteljem – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Pokop s. Martine Negovec (1939.-2024.), dugogodišnje medicinske sestre i sakristanke u Korčuli – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti