Nadbiskup Vukšić primio imendanske čestitare
Biskupska konferencija

Nadbiskup Vukšić primio imendanske čestitare

Na blagdan sv. Tome apostola, u večernjim satima 3. srpnja 2024., na trijemu Nadbiskupske rezidencije u starom dijelu Sarajeva nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić primio je biskupe, svećenike, redovnice i bogoslove koji su mu došli čestitati imendan.

Na čestitanje su, između ostalih, došli: nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić, koji u posljednje vrijeme boravi u Pastoralno-socijalnom centru „sv. Josip“ u Lugu u župi Gromiljak nedaleko od Sarajeva, zatim apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt, predsjednica Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH i provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije s. Željka Dramac, provincijalna poglavarica sestra milosrdnica sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne s. M. Vinka Bilješko, voditelji raznih crkvenih ustanova, svećenici – dijecezanski i franjevci u pastoralu u sarajevskim župama i na drugim službama, predstavnice drugih ženskih redovničkih zajednica te bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

Nadbiskup Vukšić je u svom kratkom obraćanju svima zahvalio za dolazak i za čestitke te blagoslovio domjenak koji su pripremili njegovi suradnici i suradnice u rezidenciji, a okupljeni su mu zapjevali poznatu čestitarsku popijevku s lijepim željama „Lijepo ime Tomo.. Bog ga živio… mnogo ljeta sretan bio“.

Bila je to prigoda za međusobne susrete, razgovore, razmjenu mišljenja, ali i za prisjećanje raznih duhovitih zgoda iz bogoslovskih i svećeničkih dana. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Vatikan: Misno slavlje prigodom desete obljetnice kanonizacije Ivana Pavla II.

Katoličke vijesti

Papa: Odreći se zlobe i podlosti kako bismo došli do cilja vječnoga života

Katoličke vijesti

Drugi radni sastanak za zagovaranje bolje radne integracije mladih u Banjoj Luci

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti