Nadbiskupijska proslava Srca Isusova u sarajevskoj katedrali
Biskupska konferencija BiH

Nadbiskupijska proslava Srca Isusova u sarajevskoj katedrali

Sarajevo – Katedrala Srca Isusova – 9. lipnja u 10:30

U skladu s dugogodišnjom tradicijom u nedjelju, 9. lipnja 2024., nakon svetkovine Presvetog Srca Isusova, u sarajevskoj katedrali bit će upriličena biskupijska proslava ove svetkovine pod čiju je zaštitu stavljena cijela Vrhbosanska nadbiskupija, objavljeno je na nadbiskupijskoj mrežnoj stranici.

Svečano euharistijsko slavlje s početkom u 10:30 predslavit mons. Fabijan Svalina, srijemski biskup u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH te ostalim biskupima i svećenicima iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

Istoga dana u Sarajevu će se održati Red Bull Showrun, koji uključuje vožnju bolida Formule 1 u središtu grada, točnije na Marijin Dvoru, između SCC-a i Mašinske škole, koji je planiran od 14:00 do 16:00. Uz to će biti upriličen cjelodnevni zabavni program. Zato će glavna prometnica toga dana dobrim dijelom biti zatvorena.

Stoga se preporuča svim hodočasnicima i gostima da na vrijeme krenu prema Sarajevu jer se očekuju gužve na prometnicama. Moguće je koristiti ulaz kroz Vogošću, a oni koji dolaze iz južnih krajeva morat će slijediti upute policije koja će regulirati promet kroz grad. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Predsjednik Milanović uručio Povelju Republike Hrvatske Hrvatskome Caritasu u povodu 30. obljetnice djelovanja

Katoličke vijesti

Priznanje FMC „Svjetlo riječi” u sklopu jubileja „Projekta doprinosa radu bh. biblioteka kroz obnavljanje njihovih bibliotečkih fondova”

Katoličke vijesti

Proslavljeno Stepinčevo u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Aalen

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti