Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament svete krizme u župi sv. Franje Asiškoga u Gučoj Gori
Biskupska konferencija BiH

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament svete krizme u župi sv. Franje Asiškoga u Gučoj Gori

U subotu, 27. travnja, vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić tijekom svečanog misnog slavlja u župi sv. Franje Asiškoga u Gučoj Gori, podijelio je sakrament svete potvrde za 8 kandidata iz župa Guča Gora i Brajkovići.

Nakon svečanog dočeka, nadbiskup je prije euharistije susreo krizmanike čime je imao uvid u njihovo znanje vjere te su oni mogli pristupiti sakramentu Svete potvrde.

Potom je uslijedilo misno slavlje u kojem su s nadbiskupom koncelebrirali fra. Davor Petrović, župnik u Gučoj Gori, župni vikari te svećenici toga samostana.

Na početku mise župnik je pozdravio nadbiskupa, krizmanike i nazočne vjernike koji su došli uveličati slavlje, nakon njega to je učinili krizmanici u ime krizmanika. Nakon navještenja evanđelja župnik fra. Davor predstavio je krizmanike. Potom je prigodnu homiliju uputio nadbiskup i osvrćući se na evanđelje potaknuo je krizmanike, da cjeloga života budu Kristovi svjedoci, vjeru koju su po krštenju primili a po sakramentu sv. Potvrde potvrdili, trebaju svjedočiti i navjestati drugima. Neka duh Sveti u tome pomaže i hrabri njihovo življene i otvorenost u navještanju i poslanju u ovomu svijeti.

Poslije propovijedi krizmanici i svi okupljeni ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup Tomo molitvom je i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde. Na kraju župnik je pozdravio i zahvalio nadbiskupu, a potom su to isto učinili krizmanici.

Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor.

Poslije mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika. (kta/m.b.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Bh. svećenici brončani na Europskom prvenstvu u Albaniji

Katoličke vijesti

Biskupi BK BiH slavili Svetu misu u Svete Marije Velike u okviru pohoda „ad limina“

Katoličke vijesti

Papa nigerijskoj zajednici u Rimu: Budite univerzalni; nemojte se zatvarati u vlastitu kulturu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti