Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament svete krizme u župi sv. Juraja Mučenika u Vitezu
Biskupska konferencija BiH

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament svete krizme u župi sv. Juraja Mučenika u Vitezu

U subotu, 27. travnja, vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić tijekom svečanog misnog slavlja u župi sv. Juraja Mučenika u Vitezu, podijelio je sakrament svete potvrde za 102 kandidata.

Nakon svečanog dočeka, nadbiskup je prije euharistije susreo krizmanike čime je imao uvid u njihovo znanje vjere te su oni mogli pristupiti sakramentu Svete potvrde.

Potom je uslijedilo misno slavlje u kojem su s nadbiskupom koncelebrirali župnik fra. Velimir Bavrka, župni vikari te svećenici toga kraja.

Na početku mise župnik je pozdravio nadbiskupa, krizmanike i nazočne vjernike koji su došli uveličati slavlje, nakon njega to je učinila i krizmanici u ime krizmanika. Nakon navještenja evanđelja župnik fra. Velimir predstavio je krizmanike. Potom je prigodnu homiliju uputio nadbiskup i osvrćući se na evanđelje potaknuo je krizmanike, da ustraju u življenu svoje vjere, te da ono sto su naučili i usvojili da to i primjenjuju kroz svoj život. Neka duh Sveti cijeloga života svojim darovima obogaćuje njihovo život i sva njihova nastojanja oko dobra.

Poslije propovijedi krizmanici i svi okupljeni ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup Tomo molitvom je i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde. Na kraju župnik je pozdravio i zahvalio nadbiskupu, a potom su to isto učinili krizmanici.

Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor.

Poslije mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika.  (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sveti Otac Franjo primio biskupe Biskupske konferencije BiH tijekom pohoda „ad limina“ (Foto: KTA)

Katoličke vijesti

Križni put i susret krizmanika Toliškog arhiđakonata

Katoličke vijesti

Održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta ‘DISC’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti