Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament potvrde u Čajdrašu
Biskupska konferencija

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament potvrde u Čajdrašu

U subotu, 18. svibnja 2024. u župi Srca Isusova u Čajdrašu pokraj Zenice nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić podijelio je sakrament potvrde krizmanicima zeničkih župa.

Ovogodišnji pripravnici za krizmu, njih 25, svečano su dočekali nadbiskupa Tomu koji je, nakon kratke provjere znanja, predvodio misu uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Josip Šimunović, župnika svih pet zeničkih župa te svećenika koji djeluju u tom kraju te svećenika koji iz njega potječu.

Na početku sv. mise nadbiskup Tomo pozdravio je krizmanike i vjernike koji su došli uzveličati slavlje.

Nakon naviještenog evanđelja, župnik vlč. Šimunović je predstavio kandidate za sv. krizmu, a zatim je mons. Vukšić uputio prigodnu propovijed.

Potaknuo je krizmanike da žive svoju vjeru i jačaju vlastiti identitet kršćanina. „U ovom vremenu u kojemu živimo pozvani smo obogaćivati ljude s kojima živimo i mjesta na kojima živimo. Upravo smo pozvani djelovati sada i na ovomu mjestu. Dajući dio sebe i onoga što smo usvojili zasigurno ćemo biti oni koji oplemenjuju ovaj svijet i čine ga boljim. Koliko god dobar bio, mi smo pozvani činiti više kako bi u svakom trenutku i na svakom mjestu izgrađivali i činili ono najbolje“, kazao je nadbiskup Vukšić.

Nakon propovijedi kandidati za krizmu i okupljeni vjernici ispovjedili su svoju vjeru, a mons. Vukšić je molitvom i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde.

Na kraju misnog slavlja, župnik župnik vlč. Šimunović pozdravio je nadbiskupa Tomu i zahvalio mu za predvođenje misnoga slavlja i poticajne riječi, a potom su to isto učinili krizmanici.

Uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika. (kta/m.b.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Počela prva BH “Laudato si” korizma

Katoličke vijesti

Duhovne vježbe za svećenike u franjevačkom samostanu sv. Marka Evanđelista na Plehanu

Katoličke vijesti

Katolička Crkva raste u svijetu, no opada broj svećenika i redovnica

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti