Župa Trn proslavila svog nebeskog zaštitnika župe
Biskupska konferencija

Župa Trn proslavila svog nebeskog zaštitnika župe

U utorak 19. ožujka 2024. godine župa Trn proslavila je svog nebeskog zaštitnika župe – sv. Josipa, zaručnika BDM. Svečano euharistijsko slavlje uz koncelebraciju petorice subraće svećenika predvodio je gvardijan i župnik na Petrićevcu fra Domagoj Šimić. Na svetom misnom slavlju ove se godine okupilo stotinjak vjernika, domaćih ali i okolnih župa koje se rado utječu sv. Josipu i njegovu moćnom zagovoru, javlja mrežna stranica Samostan Petrićevac.

U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Domagoj je okupljenom vjernom narodu postavio svetog Josipa za životni primjer i uzor kroz nekoliko točaka: kroz Josipovu radinost, šutnju i vedrinu. Upamtimo dobro “Jer ako pravo radiš, vedrinom odsijevaš.” (Post 4,7) ponovio je u svojoj propovijedi nekoliko puta.

Sveto misno slavlje svojim su pjevanjem pratili ujedinjeni župni pjevači iz župa Banja Luka, Budžak, Trapisti i Petrićevac pod ravnanjem i orguljskom pratnjom Dorote Bekić, studentice Muzičke akademije u Banjoj Luci.

Po završetku misnoga slavlja okupljenima se obratio i fra Dominko Batinić zahvalivši najprije ocu gvardijanu na predvođenju misnoga slavlja, potom subraći svećenicima, kao i gospodi Davoru Čordašu i Ivici Matoševiću koji su svojim dolaskom uveličali ovogodišnje slavlje.

Nakon udijeljenoga misnog blagoslova okupljeni su poslije duhovne bili pozvani i na tjelesnu okrjepu u prekrasno uređenom župnom dvorištu uz hranu, piće i čašicu ugodnog razgovora. (kta/samostan-petricevac.org)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Uspostavljena nova biskupija u Južnom Sudanu

Katoličke vijesti

U Nikaragvi zabranjen rad još deset udruga

Katoličke vijesti

Biskupsko ređenje mons. Mirka Štefkovića kroz foto objektiv Vlade Sućura

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti