Nacionalno euharistijsko hodočašće počinje od 4 točke
Svijet

Nacionalno euharistijsko hodočašće počinje od 4 točke

Pedesetnica daje duhovni poticaj za kontinentalni “znak križa” u kojem će se sastajati četiri puta za Euharistijski kongres.

Ovog vikenda, na dan Duhova, četiri hodočasnička puta sa sjevera, istoka, juga i zapada krenut će na dvomjesečno putovanje prateći znak križa nad nacijom na svom putu prema 10. nacionalni euharistijski kongres u Indianapolisu. Četiri rute Nacionalno euharistijsko hodočašće svaki će voditi tim Vječnih hodočasnika i započet će jedinstvenim slavljeničkim događajima pokretanja.

Vjernici su pozvani na sudjelovanje.

Svi putovi hodočašća vodit će u Indianapolis na otvaranje Nacionalnog euharistijskog kongresa 16. srpnja.

“Gospodin je izmislio hodočašće na svom putu u Jeruzalem, a mi smo primili dar susreta s Gospodinom Euharistije”, rekao je biskup Andrew Cozzens, predsjedatelj Nacionalnog euharistijskog oživljavanja. „Kroz mnoge poticajne događaje tijekom Nacionalnog euharistijskog hodočašća i ovaj monumentalni trenutak u Crkvi, nadam se da će ljudi izaći da budu dio ovoga i iskusiti radost i dar naše katoličke vjere.”

  • The Marijanska ruta početnu misu 19. svibnja predvodit će Cozzens. Održat će se na otvorenom u Lake Itasca Parku u njegovoj rodnoj biskupiji Crookston, Minnesota, zajedno sa šest biskupa iz susjednih biskupija. Slijedi dvodnevni lokalni euharistijski kongres s izlaganjima biskupa Roberta Barrona iz biskupije Winona-Rochester i fr. Mike Schmitz iz Dulutha između ostalih.
  • The Cesta Seton počinje 18. svibnja Duhovskim bdijenjem na grobu blaženog Michaela McGivneyja u New Havenu, Connecticut. Sastojat će se od proširene i velike liturgije s noćnim euharistijskim klanjanjem koje će uslijediti.
  • The Put Serra započet će 19. svibnja s misom u 11 sati u katedrali Svete Marije od Uznesenja u San Franciscu. Uslijedit će euharistijska procesija koju će predvoditi nadbiskup Salvatore Cordileone preko mosta Golden Gate i završiti u večernjim satima kod Svete Marije Zvijezde mora u Sausalitu.
  • The Put Juana Diega otvara se u biskupiji Brownsville, Teksas, 19. svibnja zaustavljanjem u katedrali Bezgrješnog začeća i bazilici nacionalnog svetišta Naše Gospe od San Juan del Valle, svetišta koje prima više od milijun hodočasnika godišnje.

“Hodočašće ovakvih razmjera preko zemlje nikad prije nije pokušano. Sve u svemu, putovat će kroz 27 država i 65 biskupija, pokrivajući ukupnu udaljenost od 6500 milja pješice i uz pomoć pratećih vozila,” rekao je Tim Glemkowski, izvršni direktor National Eucharist Congress, Inc. “Bit će to nevjerojatno snažno djelovanje svjedočenja i zagovora u interakciji s lokalnim župnim zajednicama na postajama na cijelom putu.”

Ukupno 23 Vječni hodočasnici raspoređeni na četiri rute pratit će euharistiju tijekom cijele duljine putovanja. Crkvenu potporu pružit će rotirajući kadar od 30 Franjevci obnovitelji i sedam sjemeništaraca, uz dosljednu kapelansku službu vlč. Roger Landry za Seton Route.

Sva javna događanja povezana s Nacionalnim euharistijskim hodočašćem su besplatna. Pojedinci, grupe i obitelji pozvani su da se pridruže dužini procesije koliko mogu i mogu se prijaviti u svojim lokalnim biskupijama posjetom eucharisticpilgrimage.org. Oni pojedinci koji ne služe kao Vječni hodočasnici moraju sami organizirati obroke, kao i prijevoz i noćenje (ako je potrebno).

hodočašće-US.jpg
Rute nacionalnog euharistijskog hodočašća

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa imenuje biokemičara koji je pridonio cjepivu protiv COVID-a Papinskoj akademiji za život

Katoličke vijesti

DRC: Djeca u biskupiji Molegbe obvezuju se na sadnju drveća u obiteljima – Vatican News

Katoličke vijesti

Žene koje vode put u svjetliju budućnost

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti