U župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju završeni radovi na uređenju vjeronaučne dvorane
Biskupska konferencija

U župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju završeni radovi na uređenju vjeronaučne dvorane

U župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju ovih dana završeni su radovi na uređenju velike vjeronaučne dvorane koja se nalazi u prizemlju crkve koji su se izvodili tijekom zimskih i proljetnih dana (od 16. siječnja do 8. svibnja 2024.). Uz novoobnovljenu vjeronaučnu dvoranu, koja će se – kako ističe župnik fra Bono Kovačević – koristi vrlo često, za različite susrete i vjeronauke, u župi, inače, postoji i druga, mala vjeronaučna dvorana iznad sakristije.

„Početkom mjeseca svibnja dovršeno je uređenje nove vjeronaučne dvorane, koja će u budućnosti imati višestruku namjenu. Od vjerskih do kulturnih, ali i za druge potrebe ove župe. Uz veliku višenamjensku dvoranu koja je prilagođena za različite potrebe, koja će novim izgledom i funkcionalnošću uvelike olakšati rad svima koji se budu koristili ovom dvoranom, a posebno za sve aktivnosti koje se obavljaju u zimsko hladno vrijeme, tu je i manja vjeronaučna dvorana urađena 2021. godine, koja će služiti za potrebe djece i mladih koji aktivnu sudjeluju u radu župne zajednice“, kazuje župnik fra Bono.

Radovi su započeli u siječnju ove godine kada se pristupilo čišćenju dijelova koji su počeli propadati te pripremanjem prostora sljedeće izvedbene faze koje je izvodila građevinska tvrtka „Vukić“ d.o.o. – Tolisa: uređenje stropa i zidova: uređenje toaleta; uređenje stepeništa; zaštita cijevi grijanja; radova na elektroinstalaciji a ugrađena su i aluminijska klizna vrata.

Nakon izvedbenih faza na uređenju dvorane pristupilo se izvođenju radova na sanaciji pukotina i oštećenja glazure sa izradom završnog ekonomičnog dvoslojnog epoksidnog poda u dvorani. Radovi su povjereni obrtničkoj djelatnosti „MI BAU“ vl. Mišković Ivice iz Tuzle.

Dvorana je opremljena namještajem. Nabavljeni su novi stolovi i  klupe u kojima će uskoro moći uživati i župni vjeroučenici. Za opremanje vjeronaučne dvorane nabavljeno je pet stolova od hrastovog drveta i deset klupa od jelovine dimenzija. Nogare za stolove i klupe napravljene su od željezne konstrukcije crne boje i plastificirane su. Ploče za stolove i sjedišta su lakirani bezbojnim lakom. Ukupno ima 40 sjedećih mjesta. Radove je izveo domaći stolar Joso Oršolić iz Tolise

Župnik fra Bono zahvaljuje svima koji su obavljali radove, a posebno onima koji su novčano pomogli ili na bilo koji način doprinijeli da se ovaj vrijedan projekt uspješno završi. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa mladima: Kreatori novosti, a ne profesionalci kompulzivnoga tipkanja

Katoličke vijesti

Sestra Teresa Zukić: Crkvi je potrebna „erupcija hrabrosti“

Katoličke vijesti

U župi Rankovići sakrament Svete pričesti primilo pet prvopričesnika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti