Melinda Gates, katolkinja, da da milijune za financiranje pobačaja diljem svijeta
Europa

Melinda Gates, katolkinja, da da milijune za financiranje pobačaja diljem svijeta

Osoblje CNA, 4. lipnja 2024. / 15:22

Financiranje abortusa od strane Melinde Gates visokim dolarima u cijelom svijetu nudi ono što pro-life čelnici kažu kao “tužan podsjetnik” na ono s čime se zagovornici pro-life suočavaju u svojoj borbi za nerođene.

Gates, koja je s ljubavlju pisala o svom katoličkom odgoju, rekla je prošli tjedan da daje multimilijunske donacije skupinama koje podržavaju pobačaj. Među najbogatijim ljudima na svijetu, ona navodno ima neto vrijednost od oko 11 milijardi dolara.

Filantropkinja, udana za megamilijardera Billa Gatesa od 1994. do 2021., financira brojne kampanje i ciljeve kroz Pivotal Ventures, koji je osnovala 2015. Filantropkinja će navodno uložiti desetke milijuna dolara u Pivotal za promicanje pobačaja diljem svijeta.

Glasnogovornik zaklade rekao je National Catholic RegisterCNA-ovog sestrinskog partnera za vijesti, da Pivotal “već financira organizacije koje rade na kontinuumu reproduktivnog zdravlja, a ova će nova obveza uključiti grupe koje rade na reproduktivnim pravima.”

Pro-life čelnici su u međuvremenu osudili Gatesovo novo obećanje o pobačaju kao znak širokog dosega i utjecaja lobija koji se zalaže za pobačaj.

“Melinda French Gates mogla bi puno pomoći ženama i njihovoj prijerođenoj djeci na nacionalnoj — pa čak i međunarodnoj — razini, ali je umjesto toga odlučila uliti novac u industriju pobačaja koja već zarađuje milijarde dolara oduzimajući živote nevinoj prerođenoj djeci “, rekla je za Register Carol Tobias, predsjednica Nacionalnog odbora za pravo na život.

“Tragično, ova vrsta ‘pomoći’ uništava živote i šteti ženama,” rekao je Tobias.

Kristan Hawkins, predsjednik Students for Life of America i Students for Life Action, rekao je za Register da moderni pro-life pokret redovito “ponovno proživljava priču o Davidu i Golijatu, budući da nas financijski divovi posvuda troše.”

“Na primjer, uzmite u obzir da im gotovo 700 milijuna dolara koje naša savezna vlada rasipa na planirano roditeljstvo omogućuje reklamiranje većem broju žena i promicanje kulture smrti putem namjernog pobačaja”, rekao je Hawkins.

“Ali ljepota pravednog cilja je znati da ne ovisi samo o nama, i to je naša prava snaga, iako su sve donacije dobrodošle,” rekla je.

Tobias se složio da je pokret za pobačaj dobro financiran u usporedbi s pokretom za život.

“Uvijek je postojao nesrazmjer u financiranju između onih koji žele zaštititi nedužne ljudske živote i onih koji žele promicati ubijanje nerođene djece”, rekla je za Register.

“Dodatna sredstva koja je French Gates donio na stol,” tvrdila je, “dodat će se već prepunom bazenu.”

“Hoće li nam to otežati zadatak? Naravno, ali pro-liferi su odlučni optimisti. Nastavit ćemo govoriti za one koji nemaju glasa.”

U komentar u New York Timesu prošlog mjeseca, Gates je rekla da ju je 2022. ukidanje predmeta Roe protiv Wadea od strane Vrhovnog suda dovelo do toga da se “osjeća prisiljenom podržati reproduktivna prava ovdje kod kuće”.

“Predugo je nedostatak novca tjerao organizacije koje se bore za prava žena u obrambenu poziciju, dok neprijatelji napretka igraju napade”, ustvrdila je. “Želim pomoći izjednačiti utakmicu.”

Melanie Israel, gostujuća suradnica Centra za život, religiju i obitelj Richarda i Helen DeVos pri Zakladi Heritage, rekla je za Register da je Gatesovo financiranje pobačaja na visokoj razini “tužan podsjetnik da se pokret za život bori protiv moćna kabala dobro financiranih aktivista za pobačaj.”

“Učinkovit, smislen način da se suprotstavite kulturi smrti je pronaći svoj lokalni centar za trudnoću i ponuditi ruku pomoći, financijsku potporu ili oboje”, rekao je Israel.

Daniel Payne

Daniel Payne je viši urednik Katoličke novinske agencije. Prethodno je radio za College Fix i Just the News. Živi u Virginiji sa svojom obitelji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Američki biskup pozdravlja Bidenov potez da supružnicima bez dokumenata omogući put do državljanstva

Katoličke vijesti

‘Tenk budućnosti’: Francuska i Njemačka potpisale novi ugovor o naoružanju

Katoličke vijesti

8 najpopularnijih devetnica

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti