Kolumna iz Italije: Premijerkin skandal potkopava njenu borbu za talijanski obiteljski model
Kršćanski život

Kolumna iz Italije: Premijerkin skandal potkopava njenu borbu za talijanski obiteljski model

Dok svijet trese novi rat, Italija je doživjela manji politički potres vezan uz tračeve.

Kako se trač tiče premijerke Giorgie Meloni i njezinog partnera, televizijskog novinara Andrea Giambruna, tema je poprimila nacionalni značaj. To je potaknulo na razmišljanje o konceptu obitelji koji promiče vladajuća klasa naše zemlje.

Televizijska emisija “Striscia la Notizia”, ​​koja je satirična informativna emisija na talijanskoj televiziji već 30 godina, emitirala je glasovne snimke novinara. Primjedbe su izrečene u pauzama njenog televizijskog programa “Dnevnik dana”.

Na tim se snimkama moglo čuti kako Andrea Giambruno daje dvojbene izjave. Neprimjereno se ponašao prema kolegicama, iznosio oštre i potpuno neprimjerene seksualne reference, hvalio se kako je opetovano varao svoju partnericu i pričao o svojim susretima s kolegicama.

Novinar je sve vrijeme bio hvalisav i samouvjeren, smijao se i uživao u tome što je pravi ‘macho muškarac’. Ove snimke otkrile su čovjeka koji je bio pun sebe, tašt, narcisoidan i uvjeren da ga njegov “nastup” čini simpatičnim i privlačnim.

Post

Ovi audio zapisi, emitirani na nacionalnoj televiziji u špici, izazvali su vrlo oštru reakciju cjelokupnog stanovništva. U petak, 20. listopada u 8.30 sati, nekoliko sati nakon emitiranja kompromitirajuće snimke, premijerka Talijanske Republike je, kao i svaka influencerica, na svojim društvenim mrežama objavila objavu kojom je objavila da je njezinoj vezi s partnerom kraj. Zahvalila mu je na godinama koje su proveli zajedno i na “poklonu njihove kćeri” te je jasno dala do znanja da ovi događaji neće biti politički oslabljeni.

Naravno, na priču su se bacili svi mediji, a komentarima nije bilo kraja. Govorilo se o mačizmu, Giambrunovoj mogućoj kaznenoj odgovornosti za korištenje položaja moći za maltretiranje žena u radnom okruženju, o snazi ​​žene koja je preuzela kontrolu nad vlastitim životom ostavljajući toksičnog partnera, te o komunikaciji političara , što je sve više nalik na poznate osobe koje bezrezervno eksponiraju svoj privatni život.

Skandali

Politički, queer pokreti odmah su se postrojili da proglase da je model “tradicionalne obitelji” koji promovira desnica, čiji je Meloni jedan od glavnih lidera, bankrotirao i mora biti ukinut.

Doista, Meloni, njezina stranka i desničarske koalicijske stranke godinama su neprekidno koristile retoriku za promicanje tradicionalne obitelji.

Koristili su brak, rađanje i brigu o djeci kao mantru na svojim skupovima, ali nisu uspjeli sakriti ono u što stvarno vjeruju. Većina ih je imala brakove koji su završili razvodom, a neki su završili u raznim seksualnim skandalima. Drugi, poput Meloni, nikada se nisu udavali. Premijerka je, naime, živjela s partnerom, a kćer su zajedno dobili bez braka. Ova je činjenica naglasila da čak iu vladajućoj klasi zemlje postoje modeli muškosti i ženstvenosti koji su vrlo otrovni i svakako daleko od biblijskog modela obitelji.

Muškost

Postoje muškarci na položajima moći koji zlorabe svoju muškost, koji vjernost ne smatraju vrijednošću i koji žene vide kao objekte za pokazivanje svoje “moći”, a ne za mudro vodstvo.

Paralelno, postoje žene koje, kako bi pokazale da su jake i autonomne, odbacuju brak koji vide kao kavez svoje odlučnosti, koje majčinstvo doživljavaju kao osobno postignuće bez vezanosti za stabilne veze i koje mogu baciti daleko od desetljeća veza za jedan posao kako ne bi ispao slab.

Odgovornost

Ovaj obrazac postoji na svim razinama društva i nije slučajnost da statistike pokazuju da je svake godine sve manje brakova i šokantno nisku stopu nataliteta.

Obitelji nestaju u moru očajničkog individualizma, gdje je pravilo da se nikada ne preuzima odgovornost i da se što duže misli na vlastitu zabavu.

Italija ne treba političare koji govore samo o tradicionalnoj obitelji; Italija treba muškarce i žene koji znaju što je obitelj prema biblijskom uzoru i koji su spremni preuzeti ozbiljnu odgovornost prije svega za svoju obitelj, a zatim i za državu.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Zašto i kako proslaviti Dan ptica 4. svibnja (Fotogalerija)

Katoličke vijesti

Završni susret ciklusa projekta „Mladi i demokracija“

Katoličke vijesti

Talijanski svećenik ekskomuniciran zbog klevete pape Franje tijekom mise

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti