Kako organizirati staromodnu rođendansku zabavu u dvorištu
Kršćanski život

Kako organizirati staromodnu rođendansku zabavu u dvorištu

Učinimo si uslugu i vratimo se jednostavnim zabavama koje smo voljeli kao djeca, vrsti zabava koje olakšavaju gostoprimstvo.

Kao mama četvero djece, velika sam obožavateljica staromodne, skromne rođendanske zabave u dvorištu. Možemo proslaviti djetetov rođendan bez da potrošimo bogatstvo i stresiramo se.

Mislim da i djeca često više vole ovu vrstu zabave. Zabave u prostoriji često su tako strukturirane da se djeca jedva mogu povezati jedna s drugom i postoji pritisak da se pridržavaju rasporeda i izađu vani do određenog vremena umjesto da se opuste i uživaju u zabavi.

Kao roditelji, potaknuti smo prenatrpanim slikama s Pinteresta i često osjećamo pritisak da za rođendane naše djece priredimo neku složenu ekstravaganciju. Ali prema mom iskustvu, djeca najviše uživaju u jednostavnim zabavama.

Na primjer, jedna od najdražih rođendanskih zabava moje djece na kojoj smo ikada bili bili su samo krafne i sok (i kava za mame i tate!) na igralištu u subotu ujutro. Drugi je trčao u prskalici s vodenim pištoljima u dvorištu.

Natrag na osnove zabave

Mi, odrasli, bespotrebno kompliciramo stvari. Učinimo si uslugu i vratimo se jednostavnim, klasičnim zabavama koje smo svi voljeli kao djeca. Sviđa mi se što ova vrsta zabave mojoj obitelji uvelike olakšava vježbanje vrline gostoljubivost često.

Djeca se samo žele igrati i pojesti poslasticu ili dvije, a roditelji samo žele da njihova djeca troše energiju, a da ne troše vlastitu. To možemo izvesti uz minimalne troškove i stres, a maksimalnu zabavu.

Evo moje formule za jednostavnu i laganu zabavu u dvorištu:

1 Craft i/ili party igra + torta i sladoled x 2-satni događaj = 1 savršena zabava.

Ljeto je savršena prilika za organiziranje ovakve zabave. Ako ste spremni prirediti divnu i bez stresa zabavu u dvorištu*, čitajte dalje!

*Napomena: Ako nemate dvorište, ove prijedloge za zabavu možete lako prenijeti u lokalni park. Možda ćete morati rezervirati mjesto unaprijed.

1
Odaberite svoju temu

Otprilike šest tjedana prije zabave odaberite temu jer ćete tako pojednostaviti planiranje aktivnosti i hrane. Moja djeca često biraju omiljene knjige, npr Hobbit; jednom je moj sin koji voli povijest imao zabavu na temu starog Rima, dok je zadnji rođendan moje kćeri bio na temu “šumskih princeza”. Možete odabrati “čajanku”, “izgradnju”, “životinje iz štale”, “balerine” … nebo je granica! Obično šaljem Evite 3-5 bliskih prijatelja slavljeničkog djeteta u to vrijeme.

2
Planirajte svoje aktivnosti oko ove teme

Iskreno, manje je više kada je riječ o organiziranim aktivnostima. Odaberem jednu vještinu ili igru, možda jednu od svake, i neka budu vrlo jednostavne.

Aktivnost može biti “kopanje u pješčaniku s vozilima igračkama” za građevinsku zabavu, ili “trčanje po dvorištu u utrci dvokolica” za našu zabavu u starom Rimu, ili “crtanje naših omiljenih mitskih životinja” za zabavu šumskih princeza, ili samo vodene balone ako je vani vruće.

Moja djeca često žele napraviti “stazu s preprekama” za svoje rođendanske zabave, pa koristim stvari koje već imamo (hula hoop, plastične čunjeve, prskalicu, strukturu za igru) da napravim stazu kroz dvorište koju djeca mogu slijediti. Tako je jednostavno, ali djeca ga uvijek vole!

Ako igrate klasične igre za zabavu, poput limba ili glazbenih stolica, imajte na umu igre koje su pogodne za više uzrasta i koje je lako objasniti.

Ako date djeci da naprave rukotvorinu, to može biti i zabava. Obično ne radim usluge za zabave, u duhu da stvari budu jednostavne i nekomplicirane poput staromodnih zabava kojih se sjećam iz djetinjstva, ali rukotvorina ili vrećica slatkiša od pinjate izvrsno funkcioniraju ako želite da gosti imaju nešto za ponijeti kući.

3
Ostavite dovoljno vremena za slobodnu igru

Tako je primamljivo kada vidimo milijun slatkih ideja na Pinterestu, ali odolite iskušenju planiranja i rasporeda svake minute. Djeca se zapravo samo žele igrati zajedno veći dio zabave, pa im ostavite većinu vremena otvorenim da trče po dvorištu izmišljajući vlastitu zabavu.

U međuvremenu roditelji mogu razgovarati, pijuckati piće i provesti neko vrijeme za opuštanje zajedno. Ovaj put je prava čarolija zabave u dvorištu!

4
Planirajte jednostavnu hranu i piće

Odlučite se za jednostavnu hranu koja se lako priprema i idealno je da se može pripremiti unaprijed. Sendviči, hrenovke, takve stvari. Ako ste u nedoumici, ne možete pogriješiti i uzeti pizzu i tortu od Costca i proglasiti ga danom! Ili zadržite još jednostavnije i organizirajte zabavu između obroka tako da ne morate ni posluživati ​​obrok.

Kada birate hranu, prođite i kroz svoju papirnatu galanteriju. Trebate li tanjure i šalice za zabavu? Kako ćete poslužiti piće? Obično stavim vrč ledene vode sa šalicama i hladnjakom soka i soka.

Kolač može biti i jednostavan. Jedno od moje djece voli imati krafne naslagane na tanjuru za svoju tortu. Drugi uvijek želi sladoled sendvič torta, koji je lak za napraviti i iznimno je popularan kod svih. Prošle je godine moja petogodišnjakinja htjela hrpu kolačića s komadićima čokolade za svoju tortu, koje je bilo nevjerojatno lako sastaviti.

Ponekad imam vremena napraviti omiljeno jelo moje djece čokoladni kolač od kiselog tijesta s domaćom glazurom od maslaca, ali koristila sam i mješavinu za kolače u kutiji i svi su bili jednako sretni!

Shvatili ste: Neka bude jednostavno kako biste se i vi mogli zabaviti i uživati ​​u zabavi!

5
Prethodnih dana isplanirajte vrijeme i prođite kroz svoj plan

Ako je vani vruće, možda biste trebali postaviti nadstrešnicu za hlad i isplanirati vodene aktivnosti za djecu.

Ako će padati kiša i trebate premjestiti zabavu unutra, razmislite o tome da zamolite roditelje da odvezu djecu kako bi bilo manje sudionika.

I razmislite o cjelokupnom tijeku: možda postavite otvorenu aktivnost, poput bojanja stranica, koju će djeca raditi dok čekaju da svi gosti stignu. Pobrinite se da imate rođendanske svijeće. Takve stvari.

I to je otprilike to! Zabava u dvorištu uopće ne mora biti skupa i ne mora vam stvarati stres. Umjesto toga, to je prilika za vas i vaše dijete da provedete vrijeme s prijateljima i zabavite se.

Nadam se da ćete se ovog ljeta najbolje provesti organizirajući svoju staromodnu rođendansku zabavu u dvorištu!

OGROMNA VATRA, LJUDI OKOLJENI
GAVIN MABES I CARTER

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Što je neoprostivi grijeh, 5 moćnih marijanskih molitava, Homilija svetog Ivana Zlatoustog na 2. Korinćanima i još sjajnih poveznica!

Katoličke vijesti

Kako rješavati teške teme sa svojom djecom

Katoličke vijesti

‘Requiem for the Forgotted’ koji je naručio nadbiskup Cordileone na Billboardovoj ljestvici

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti