Što se tiče djece – učenje engleskog puno je zabavnije na ljuljački!
Kršćanski život

Što se tiče djece – učenje engleskog puno je zabavnije na ljuljački!

Albert Einstein jednom je rekao: “Igra je najviši oblik istraživanja.” Djeca i vrijeme za igru ​​spoj su stvoreni na nebu. Gotovo kao da su stekli doktorat znanosti. u zabavi. U trenutku kad ugledaju igralište, kartonsku kutiju ili čak samo prazan kut dnevne sobe, oči im zasjaju i spremni su za početak svoje avanture.

Svaki tjedan moj tim i ja vodimo program za djecu u crkvi, a osim uobičajenih biblijskih lekcija, igramo se s njima, bavimo se zanatima i učimo engleski. U početku smo bili skeptični oko toga može li naše okruženje biti dobro mjesto za podučavanje engleskog jezika. Ipak, djelovalo je najbolje. Sva dosadna jezična pravila odigravala su se u smiješnim igrama, a djeca kao da nisu ni primijetila da uče strani jezik.

Sjećam se trenutka na pikniku s prijateljima kada sam ja bio jedini spreman gurati djecu na golemoj ljuljački dok su drugi odrasli bili zauzeti roštiljanjem ili sunčanjem. Djeca su bila preuzbuđena i tražili su od mene da zaustavim ljuljačku kako bi mogli skočiti i ponovno je pokrenuti kad skoče unazad. Htio sam ih usporiti, pa sam im rekao da je ta ljuljačka autobus i da mogu skakati i skakati na svakoj stanici. Postojalo je samo jedno pravilo: sa mnom bi trebali govoriti engleski.

Igra je trajala sljedećih 30 minuta, a djeca su naučila sve fraze koje su potrebne za putovanje autobusom. Zatim smo naučili brojeve i nazive životinja koje “vode” sa sobom u vožnju. Na kraju piknika dvije su me obitelji zamolile da podučavam njihovu djecu jer djeca nisu voljela engleski u školi, ali ovdje su bili uzbuđeni zbog učenja novih riječi.

Dosadni poslovi

Sviđa mi se rečenica: “Sve je jestivo ako je preliveno čokoladom”. Pa, sve se može naučiti ako se igra. Čak i dosadne kućne poslove možete obavljati kao avanturu ili igru. Poznajem mnoge obitelji u kojima djeca zarađuju medalje, zvjezdice i naljepnice nakon što obave svoje poslove. Ako ih zainteresirate, učinit će sve. Jedina stvar koju sam naučio na teži način je da ne pitam nekoliko djece da peru suđe kad sam bio domaćin zabave. Pokušali su to učiniti sve u isto vrijeme. Pranje suđa nikada im nije bilo tako zabavno jer su ga pretvorili u borbu u vodi. Kada sam ušao u svoju kuhinju, bio sam u šoku, jer je kuhinja podsjećala na vodeni park.

Izazovno je ‘isključiti’ odraslost i opustiti se u igri s djecom jer želim biti produktivan sa svojim vremenom. No, priznajem da nije moguće završiti sve svoje zadatke ni sa svo vrijeme ovoga svijeta. Svaki dan donosi nove izazove i posao koji treba obaviti. A negdje usred kaosa i nedovršenih popisa obaveza, mogu napraviti pauzu i igrati se s djetetom i naučiti ga nečemu u igri, sve dok je klinac još mali.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Samohrane majke se potiču na pristup sakramentima, kaže Vatikan

Katoličke vijesti

Alumni benediktinskog koledža, pisac i inženjer, diplomski govor zapljeskati Butkeru

Katoličke vijesti

Novorođenče iz Ujedinjenog Kraljevstva hitno je prebačeno u papinu bolnicu na hitno liječenje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti